FTDATA

Gitarlærer: Sting

MESSE: Apple har tradisjon for å lansere nye produkter og tjenester på Macworld.
MESSE: Apple har tradisjon for å lansere nye produkter og tjenester på Macworld. Bilde: Dag Yngve Dahle
Dag Yngve Dahle
6. jan. 2009 - 19:05

SAN FRANCISCO: En ny versjon av gitarprogrammet Garageband er blant nyhetene Apple i kveld norsk tid lanserte på messa Macworld i San Francisco, der Teknisk Ukeblad er til stede.

Som kjent er det Apples visepresident Phil Schiller som denne gangen kjører showet i stedet for en helseplaget Apple-sjef Steve Jobs.

Artisthjelp

Den nye versjonen av Garageband, som er ett av programmene i programpakken iLife, gir brukerne mulighetene til å kjøpe gitarleksjoner av kjente musikere, for eksempel Sting, John Fogerty og Norah Jones.

En dongerikledt Schiller (det er tross alt Apple vi snakker om her) sa det slik:

- Vi tilbyr ni grunnleggende leksjoner for gitar og piano. Det som er virkelig kult er at når du vil lære å spille en låt, har vi hentet inn artister for å hjelpe deg, sa Schiller.

Prisen? $4,99 per leksjon.

Rett til Facebook

Også bildeprogrammet iPhoto får utvidede funksjoner. Brukerne får muligheter til å organisere bilder etter ansikter basert på ansiktsgjenkjenningsteknologi. Dette kaller Apple Faces.

Geotagging av bilder er en annen nyhet. Brukerne får muligheter til å tagge og organisere bilder etter geografisk plassering ved hjelp av Google Maps. Dette kaller Apple Places.

Men verken ansiktsgjenkjenning eller geotagging er reelle nyheter. Teknologien finnes blant annet i digitale kameraer.

Nytt er derimot muligheten til å sende taggede fra iPhoto direkte til Facebook eller Flickr.

Stabiliserer

Videoredigeringsprogrammet iMovie kommer også i ny utgave. Den største endringen siden forrige versjonen er muligheten til å legge inn lyd, tekst, kart og ulike effekter med enkel drag-and-drop-metodikk.

Brukervennlighet står igjen i fokus hos Apple.

iMovie 09 kommer også med bildestabiliseringsfunksjon (image stabilizer), noe som i dag stort sett finnes i digitale kameraer og brukes før bildene/filmen foreviges.

2008: De beste dingsene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.