IT

– Giske som superminister

STERK: Trond Giske skal ha den nødvendige styrken til å bli statsråd med ansvar for IT-politikk og modernisering av offentlig sektor.
STERK: Trond Giske skal ha den nødvendige styrken til å bli statsråd med ansvar for IT-politikk og modernisering av offentlig sektor. Bilde: Scanpix
Espen Zachariassen
16. sep. 2009 - 08:45

– IT må høyere opp på dagsorden for å bli et politisk verktøy i regjeringens arbeid med å nå sine mål. Vi trenger ikke nødvendigvis en ren IT-minister, men en som har et overordnet ansvar på tvers av siloene. Her kan kanskje Trond Giske være den rette, sier generalsekretær Per Morten Hoff i IKT Norge.

Han lanserer IKT Norges visjoner i ”Veikart for en ny IT-politikk” om noen dager. Dette er en veiledning på 50 sider med konkrete forslag til hvordan regjeringen kan ta i bruk informasjonsteknologi for å modernisere forvaltningen og utøve politikk på alle områder på en bedre måte enn i dag.

Styrke

– Det må sterkere koordinering til enn hva vi har sett tidligere. Giske står sterkt i regjeringen og kan være den rette for jobben, sier Hoff.

Han lanserer også Lars Peder Brekk fra Sp som en kandidat.

– Eller hva med fylkesordfører Tore Sandvik fra Ap i Sør-Trøndelag. Han har fartstid som statssekretær for Grete Knudsen og forsår hva slags kraft som kan ligge i IT-politikken, sier Hoff.

Effektiv

Også bransjeorganisasjonen for kunnskapsnæringene, Abelia, trekker frem Trond Giske.

– Han er anvendelig på flere områder og kan bli minister i et IT- og moderniseringsdepartement som skal lage verdens mest effektive offentlige sektor, sier administrerende direktør Paul Chaffey.

Han ser en høyredreining internt blant de rød-grønne, der Ap har økt og SV mistet oppslutning. Derfor mener Chaffey at SV bør få mindre innflytelse.

– Partiet har hatt både Fornyingsdepartementet og Kunnskapsdepartementet. Det har vært problematisk for moderniseringstakten, mener Abelia-sjefen.

Fafo-sjefen

Nå ser han behovet for tre sterke statsråder på kunnskaps-, moderniserings- og næringsområdet.

– Ved siden av Giske på modernisering, kan Grete Faremo være den rette som næringsminister. Hun har vist seg handlekraftig tidligere. Og Fafo-sjef Jon Hippe kjenner norsk politikk og samfunnsliv godt. Med røtter i Telenor kan han bli en god kunnskapsminister, sier Paul Chaffey.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.