SAMFUNN

GIS i landbruket

23. nov. 2000 - 13:40

Landbrukssjef Lars Petter Granmo er overbevist om at saksbehandlingen blir lettere ved å få en effektiv tilgang på informasjon og verktøy for analyser av tilgjengelig informasjon. Han nevner tilskuddsordninger, lovsaker, reguleringssaker og slam- og gjødselhåndtering som eksempel på saker hvor han tror at det nye verktøyet vil bli nyttig.

– Stokke kommune har god erfaring med bruk av GIS i andre deler av kommunens tekniske etat, og vi føler oss nå modne til å ta i bruk denne typen verktøy også innenfor landbruksforvaltningen, sier oppmålingssjef og IT-ansvarlig i teknisk etat, Jan-Erik Larsen.

Løsningen er basert på en produktspesifikasjon fra Norsk institutt for jord og skogbruk (Nijos) og Norkarts analysemodul i V/G-Systemene. Det nye systemet forholder seg til datakilder som landbruksregister, jordregister, digitalt eiendomskart (DEK), digitalt markslagskart (DMK), Infosys (landbruksforvaltningens informasjonssystem) og generelle kartdata. Landbrukskontorene i kommunene har et omfattende og komplisert regelverk å forholde seg til når de skal forvalte statens politikk på dette området. (kas)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.