ARKIVNYHETER

Girmotorer øker kapasiteten

Ragnar Brekke
26. apr. 2011 - 12:25

Franske SMIL har valgt Nord Drivesystems girmotorer til et nytt transportsystem ved Gardanne steinbrudd, som er drevet av Durance Granulats i Sør-Frankrike Girmotorene vil øke kapasiteten med 25 %, og gjør at vekten av behandlet malm øker fra 400.000 til 500.000 tonn per år. SMIL er en produsent av kraftig håndteringsutstyr som leverer til de fire hovedsegmentene steinbrudd og gruver, industribygg og marineapplikasjoner. Selskapet ble engasjert til å foreta en fullstendig installasjon på en fabrikk, inkludert 25 transportbånd, for DURANCE GRANULATS (en del av EUROVIA-gruppen) i et steinbrudd ved Gardanne i Sør-Frankrike. Den gamle fabrikken har blitt demontert, og utstyret har blitt fullstendig byttet ut. Resultatet er at tre ulike materialkilder nå kan nyttiggjøres i stedet for bare en: den første på stedet, og den andre 30 km fra steinbruddet, produserer sand, grus, ballast og andre mineralmaterialer, som primært brukes i veiarbeid , men også i industri - da særlig for fjerning av svovelutslipp fra Gardanne kraftstasjon. Den tredje kommer fra en gjenvinningsstasjon for å gjenvinne materialer fra rivningsavfall. Transportbåndene utgjør koblingen mellom ankomststedet til råmaterialet, gjenvinningsutstyret og stedet der ferdig produkt forlater steinbruddet. Gimotorer er levert i IP55-utførelse med tilbakeløpssperre. Tilbakeløpssperren er et mekanisk system som aktiveres når transportbåndet stoppes for å unngå at beltet går baklengs under vekten av lasten. Denne innretningen er innebygd i girene. Alt i alt var det behov for 26 girmotorer fra 2,2 til 22 kW.

Seks til åtte måneder måtte til for å få opp hele systemet med 25 transportbånd. Førmontering ble utført i verkstedet for å tilpasse girmotorene til transportørene. IEC-normerte motorer ble valgt. Dersom havari skulle forekomme, vil det da være enkelt å få tak i motorer.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.