DATATELE

Gir sørlendingene raskere bredbånd

RASKERE OG BEDRE: Endeling skal sørlendingene få kjappere bredbåndsaksess. Løsningen skal være oppe innen 2009.
RASKERE OG BEDRE: Endeling skal sørlendingene få kjappere bredbåndsaksess. Løsningen skal være oppe innen 2009. Bilde: Arkivfoto
Trond Heggelund
15. juni 2007 - 12:46

– Denne digitale satsingen er unik i Norge. Uavhengig av hvor du bor i Agder vil du få tilgang til bredbånd, sier TDC Song-sjef Ketil Kivedahl.

Bak storsatsingen på å digitalisere 30 Sørlandskommuner; privathusholdninger, næringsliv og offentlige institusjoner, står Aust- og Vest-Agder fylkeskommune.

Sørlandspolitikerne er gjennom kontrakten med TDC Song kommet aller lengst i å utvikle den digitale infrastrukturen, og trolig vil andre fylker følge etter.

Digitaliseres innen 2009

– TDC Song skal sørge for å oppfylle visjonen "Alle alltid på i Agder". Dette får vi til ved å kombinere tilgjengelige aksessteknologier og tekniske løsninger. Vi skal sammen med samarbeidspartnerne Agder Breiband og Tel-Ag sørge for at samtlige 30 kommuner på Agder digitaliseres innen utgangen av 2008, sier Kivedahl.

Billigere løsninger

Gjennom interkommunal infrastruktur vil det offentlige kunne etablere kostnadseffektive og framtidsrettede IT-løsninger og telefonitjenester som vil gi nye muligheter, samt store økonomiske besparelser.

I tillegg vil privathusholdninger og næringsliv i hele Agder vil få det samme tilbudet som så langt har vært forbeholdt de som bor i de større byene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.