INNOVASJON

Gir over 400 millioner til nye ideer

Selvkjørende passasjerferjer og nye former for hurtigtesting av smitte er blant de 46 bedriftene som får 411 millioner på deling til nye prosjekter.

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby delte i dag ut nye millioner til innovasjon.
Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby delte i dag ut nye millioner til innovasjon. Foto: Fredrik Hagen/NTB
22. juni 2021 - 13:30

Mange nye innovasjonsprosjekter fikk støtte da Forskningsrådet i dag delte ut 411,6 millioner kroner. Blant prosjektene er forskning på selvkjørende nullutslipps-passasjerferjer, selektiv avl på krepsdyr, varmesøkende kameraer og nye former for hurtig smittetesting.

– Vi heier på de små og store jobbskaperne, fordi verdier tross alt må skapes før de kan deles. Det har vært satset stort på forskning og utvikling for næringslivet over flere år nå, og det er viktig for Venstre å fortsette å støtte opp om både nyskaping i oppstartsselskaper og etablerte bedrifter, sier kunnskapsminister Guri Melby (V) i en pressemelding fra Nærings- og fiskeridepartementet.

Det er bare to uker siden sist 287 millioner kroner ble delt ut til 27 andre prosjekter. I alt skal Forskningsrådet dele ut 1,35 milliarder kroner til innovasjonsprosjekter i 2021.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.