NYHETER

Gir opp snøanker-prosjekt

Statens vegvesen har besluttet å legge bort det omstridte snøanker-prosjektet på Geirangervegen i grenseområdet mellom Møre og Romsdal og Oppland.

Snøankrene løsnet i store mengder og fulgt med snøen nedover mot vegen. (Foto: Statens vegvesen).
Snøankrene løsnet i store mengder og fulgt med snøen nedover mot vegen. (Foto: Statens vegvesen).
Kjell Herskedal
21. juni 2013 - 15:01

Et stort antall snøanker har i noen år vært montert fast i fjellsida i et forsøk på å stabilisere Stavbrekkfonna. Men kreftene i snøen viste seg å være betydelig sterkere enn forutsett.

Sjefingeniør Ivar Hol i Statens vegvesen Region midt opplyser til Våre Veger at ordførerne på begge sider av fylkesgrensa har bedt om at prosjektet avsluttes. Hol tolker også SINTEFs evaluering dithen at det ikke vil være formålstjenlig å fortsette dette forsknings- og utviklingsprosjektet i Stavbrekkfonna.

 

-Fungerte ikke

-Et stort antall snøanker løsnet og ble ført med snøen ned mot vegen. Vi kan vel fastslå at metoden ikke fungerte på dette stedet, men den kan godt fungere i en annen type terreng, sier Hol.

Snøankrene blir demontert i løpet av høsten og lagt på lager inntil videre.

Ordførerne i de omkringliggende kommunene, Stranda, Norddal og Lom, ønsker seg helårsveg. Det betyr i så fall bygging av tunnel. Ordførerne mener åpenbart at snøanker-prosjektet har tatt fokus bort fra arbeidet med en tunnelløsning. Når håper de på fortgang i arbeidet med tunnel.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.