IT

Gir opp HD-DVD

DOBBELVINNER: LG BH100 spiller både HD DVD og Blu-Ray-formatet i full kvalitet, og for det ble spilleren både kåret til "Best in show" og beste produkt i kategorien for hjemmevideo under CES. Spilleren er dyr, men gjør at du kan se akkurat de filmene du liker - uten å tenke på om spilleren din er kompatibel.
DOBBELVINNER: LG BH100 spiller både HD DVD og Blu-Ray-formatet i full kvalitet, og for det ble spilleren både kåret til "Best in show" og beste produkt i kategorien for hjemmevideo under CES. Spilleren er dyr, men gjør at du kan se akkurat de filmene du liker - uten å tenke på om spilleren din er kompatibel. Bilde: LG
Trond Heggelund
19. feb. 2008 - 12:29

På en pressekonferanse i dag fortalte Toshiba at «avgjørelsen om ikke å gå videre med HD-DVD er tatt etter en gjennomgang av vår strategi».

Warner ga dødsstøtet

Nylig kunngjorde Warner at de heretter vil publisere sine filmer i Blu-ray-format alene.

Det var dødsstøtet til Toshibas HD-DVD. Nyheten sendte sjokkbølger gjennom elektronikkbransjen verden over.

Til tross for dette hevdet Toshiba hardnakket at de ikke hadde tapt formatkrigen. Selskapet svarte med å dumper HD DVD-prisene. Men dette var ikke nok.

Game over

I dag var det altså ”game over” for HD-DVD.

Nederlaget er stort for Toshiba-sjef Atsutoshi Nishida, som har kjempet mot erkekonkurrenten Sony om hvem som skulle ha teknologien om fremtidens HD-systemer.

Nedleggelsen av HD-DVD betyr at Sony-formatet Blu-ray står igjen som seierherre.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.