C-130J HERCULES "SIV"

Gir opp håpet om overlevende

Har funnet levninger. Mener flyet må ha eksplodert.

FORSVARETS EGNE BILDER: Fra lørdagens leteaksjon i Kebnekaise-området i nord-Sverige. Foto: Forsvaret/Scanpix (Bilde: Forsvaret)
TRIST SYN: Markering av vrakrester. Foto: Forsvaret/Scanpix (Bilde: Forsvaret)
HER BLE FLYET FUNNET: Forsvaret har frigjort dette bildet tatt lørdag morgen fra et Orion-fly som har deltatt i søket etter Hercules-flyet som har vært savnet i området rundet Kebnekaise i nord-Sverige siden torsdag. Alle markeringer i bildet er gjort av Forsvaret. (Bilde: Forsvaret)
KEBNEKAISE: Et Bell-helikopter på vei inn til Kebnekaisemassivet for å søke etter det savnede Hercules-flyet. (Bilde: Solum, Stian Lysberg)

Har funnet levninger. Mener flyet må ha eksplodert.

Nikkaluokta (NTB):  Redningsmannskapene har funnet levninger i leteområdet i Kebnekaise.

Søket etter overlevende er avsluttet.

Etter kontakt med norske myndigheter og i samråd med de pårørende har svensk politi derfor besluttet å avslutte redningsaksjonen etter at det norske Hercules-flyet styrtet torsdag ettermiddag.

– Årsaken er at vi har funnet store mengder vrakrester i leteområdet, og vi har også funnet kroppsdeler fra mennesker, sa informasjonssjef Börje Öhman i politiet i Norrbotten på en pressekonferanse i Kiruna lørdag kveld.

– Det er våre hunder som har markert og gjort at vi har funnet kroppsdelene, sa han. Flyet har trolig eksplodert, mener politiet. Mannskaper vil fortsette å lete i området, men det dreier seg ikke lenger om noen redningsaksjon. DNA-prøver skal sendes til Norge for å analyseres.

Rabotbreen

Store vrakrester etter det savnede norske Hercules-flyet ble lørdag funnet.Vrakrestene var spredt utover et stort område på en isbre vest for Kebnekaise.

Vrakdelene ble funnet av letemannskaper som søkte på bakken ved Rabotbreen på omkring 1.500 meters høyde.

Funnet ble gjort ved 9-tiden - tre timer etter at letingen ble gjenopptatt lørdag.

Delene ble funnet på Rabotbreen og på Björlingbreen.

Området der vrakrestene er funnet er svært vanskelig tilgjengelig og rasfaren er ekstrem, men letemannskapene tok seg fram.

Hundre mann

Vrakdelene er spredt ut over et større område på vestsiden av nord- og sørtoppen av Kebnekaise, ifølge den svenske sjø- og flyredningssentralen.

Svensk politi overtok formelt ansvaret for aksjonen klokken 9 lørdag.

Omkring hundre mann lette etter overlevende i området der vrakrestene ble funnet.

 

Les også:

Nødpeileren kan sende i 72 timer

Første havari med Super Hercules

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå