INDUSTRI

Gir millioner – stiller krav

Trond Gram
26. feb. 2009 - 14:06

Statsminister Jens Stoltenberg møtte onsdag opp på Fellesforbundets representantskapsmøte. Med seg i kofferten fikk han 1,3 millioner kroner i valgkampbidrag til Arbeiderpartiet.

Samtidig vedtok forbundet å bevilge 230.000 kroner til Sosialistisk Venstreparti og 120.000 kroner til Senterpartiet.

– Fellesforbundet har aldri forlangt føringer for en politisk bevilgning. Den blir gitt helt fritt. Vi gir denne gangen støtte til de partiene som sitter i regjeringsposisjon fordi vi støtter det politiske grunnlaget for denne regjeringen og for den samfunnstenkning politikken bygger på, sier lederen i Fellesforbundet, Arve Bakke.

Vil øke pengebruken

Men det spørs om det ikke ligger et aldri så lite ønske om gjenytelser.

Samme dag som pengestøtten ble vedtatt forfattet Fellesforbundet, som organiserer 160.000 ansatte i industrien, byggenæringen, grafisk bransje og hotell og restaurant, et felles brev til stortingsgruppene i Arbeiderpartiet, SV og Sp

Der peker de på at det nå er viktig å øke den offentlige pengebruken for å holde aktiviteten i økonomien oppe.

Slik utsikten for norsk økonomi for 2010 mener Fellesforbundet det vil være nødvendig å videreføre de ekstra tiltakspakkene regjeringen har lagt frem inn i 2010 og trolig forsterke dem.

Krav til statsbudsjettet

I september møtes regjeringen til den årlige budsjettdragkampen på Thorbjørnrud i forkant av statsbudsjettet for 2010.

Fellesforbundet ber allerede nå om at det settes inn betydelige midler til arbeidsmarkedstiltak og arbeidsmarkedsopplæring.

Samtidig mener forbundet at ventedagene i dagpengeordningen må fjernes og at ressursene til Arbeidstilsynet og Petroleumstilsynet må styrkes.

Økte avskrivningssatser

Avskrivningssatsene for maskiner, som ble økt fra 20 til 30 prosent for 2009 da regjeringen la frem tiltakspakken i januar, må videreføres i 2010, krever forbundet. Samtidig mener at satsingen for arbeid i bygg- og anleggsbransjen må videreføres neste år.

Også Enova-tilskuddene til fornybar energi og energieffektivisering må videreføres og økes, mener forbundet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.