PRODUKTNYHETER

Gir mer holdbare kabler

8. juni 2001 - 09:58

Selskapet har utviklet systemet som krever bare en tiendedel av plassen sammenlignet med tidligere. Stråledosene som brukes, er lave, og systemet kan plasseres i en eksisterende produksjonslinje.

Ved å elektronbestråle isolasjonsmaterialet øker varmebestandigheten i den ferdige kabelen med opp til 85 prosent. Også evnen til å motstå mekaniske og kjemiske påvirkninger forbedres. Elektronbestrålingen nøytraliserer også halogener som finnes i isolasjonsmaterialet, noe som eliminerer risikoen for giftige røykgasser ved en eventuell brann. Slike gasser er ikke bare en helserisiko, men kan også slå ut følsom elektronikk.

Systemet krever ikke spesialopplært personale. – Utstyret forenkler produksjonen. Vi kan tilby våre kunder både bedre produkter og lavere priser, sier Jan Berlin, administrerende direktør i Habia Cable Production AB. – Tidligere måtte vi utføre dette utenfor bedriften. Nå har vi kontroll på hele produksjonsprosessen, og kan korte ned leveringstiden.

Produktene bestråles hver for seg fra flere kanter samtidig. Doseringen blir mer eksakt, isolasjonsmaterialet bedre gjennomstrålt.

Utstyret kan brukes i ulike bransjer, bl.a. til sterilisering av medisinsk utstyr. Elektronbestrålingen kan også benyttes ved omdanning av papirmasse til viskose, og til raskere rensing av avløpsvann. Innen næringsmiddelindustrien brukes

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.