KRAFT

– Gir meg mens leken er god

Energi Norges Steinar Bysveen mener han har fått lede Energi Norge i en spesielt interessant periode. Snart går han til Statkraft.
Energi Norges Steinar Bysveen mener han har fått lede Energi Norge i en spesielt interessant periode. Snart går han til Statkraft. Bilde: Jannicke Nilsen
Jannicke Nilsen
21. juni 2010 - 07:28

Siden 2003 har Bysveen vært en sentral skikkelse i norsk energibransje som talsmann for bransjens forening, Energi Norge.

Fredag slapp Statkraft nyheten om at Bysveen er en av deres nye konsernsjefer.

Selv synes han det var på tide å gå videre.

Les også: Steinar Bysveen gir seg

Ville tilbake

– Jeg har jobbet i grensesnittet mellom industri og politikk i ulike roller siden 1997. Jeg fant ut at jeg ville ha godt av å komme nærmere industrien og produksjonen igjen, og signaliserte interesse overfor Statkraft for en stund siden. Når denne muligheten nå dukket opp, var det ikke et vanskelig valg. Jeg sa ja med en gang, sier Bysveen, som tidligere har vært administrerende direktør i Industrikraft Midt-Norge, og har hatt flere stillinger i Saga Petroleum.

Priveligert

Hvordan vil du oppsummere årene i Energi Norge?

– Jeg føler jeg har ledet Energi Norge i en veldig priveligert fase, der klima ble satt på agendaen. Framtidens energiforsyning har kommet i fokus både globalt, europeisk og nasjonalt. Om man ser bakover, kan en si at dette har vært en av de mest interessante periodene i bransjen.

Framtidsrettet

Selv synes han foreningen har greid å være mer framtidsrettet med ham bak roret.

– Utfordringene har dreiet seg om omdømme, myndighetenes mål og virkemidler for framtidens energisystem. Vi har lagt mye vekt på den hundre år lange tradisjonen vår, men jeg tror også vi nå har greid å vise at kraftbransjen er en løsning for framtidens utfordringer.

Produksjon og eierskap

I Statkraft vil han få ansvar for produksjon og industrielt eierskap. Nærmere bestemt alle produksjonsanlegg i Norge, Sverige og Tyskland, og oppfølging av eierskapet i BKK, Agder Energi og Skagerrak Energi AS.

– Ser du noen utfordringer her?

– Det viktigste er at produksjonen går som den skal. Vi skal sikre at anleggene er i orden, men produksjonsanleggene skal også utvikles videre med tanke på å øke fleksibilliteten. Når det gjelder eierskapet, skal Statkraft spille en konstruktiv rolle som eier i de tre regionale selskapene.

Fornybar framtid

Bysveen gleder seg til å ta fatt på nye oppgaver i Statkraft, som han mener har fått en viktig rolle i samfunnet.

– Det er mye spennende som skjer på fornybararenaen i årene som kommer. Statkraft har en helt sentral rolle i dette. Å få være med på dette, ser jeg som en spennende oppgave.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Etterfølger

Det er ennå ikke avgjort når Bysveen begynner i den nye stillingen.

– Hvem blir din etterfølger?

– Det er heldigvis ikke en beslutning jeg skal ta.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.