PRODUKSJON

Gir maskiner syn

–Vi ønsker å være et programvarehus for maskinsyn, forteller daglig leder Thor Vollseth til tekblad.no. Tordivel markerer overgangen fra løsningsleverandør til produktleverandør på Den Tekniske Messen 2000.

Et nytt system som sorterer aluminiumsfelger for biler presenteres på messen. Systemet testes for tiden hos en norsk felgprodusent. I tillegg lanseres et standardprodukt som kan identifisere, sortere og kvalitetskontrollere overflaten på plater.

- Brukervennlig

Operatøren kan trene systemene ved å lagre navnet på og beskrivelsen av en overflate eller et objekt som en referanse. Når systemet er i drift, tas et bilde som sammenlignes med alle referanser som er lagret og aktivert. Den referansen som ligner mest blir valgt.

– Konfigurerbar systemprogramvare driver Vision-systemene videre fra å være relativt enkle til å bli mer anvendelige. Vår visjon er å bygge brukervennlige løsninger som baserer seg på operatørenes behov, og gir bedre innblikk i produksjonen, hevder Vollseth.

Windows NT

Vision-PC er utviklet på basis av Windows NT, standard maskin- og programvare fra Cognex Corporation, kommunikasjonsbussen Profibus, grensesnittet OLE for prosesskontroll (OPC), og Tordivels egen systemprogramvare.

I tillegg til identifiseringssystemene demonstrerer Tordivel løsninger for sammenstillingsverifisering og tømmersortering på messen. Vision-systemer brukes også til dimensjonsmåling, sluttkontroll og robotstyring i produksjonsbedrifter. Roboter som selv kan se og vurdere blir stadig mer utbredt for å effektivisere og kvalitetssikre produksjonsprosesser.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.