IT

Gir IT-hjelp til justissektoren

VANT IGJEN: Steria og Odd Kr. Myklebust er den største av de fem leverandørene som skal konkurrerere om konsulenthjelp til Oslo Tingrett og mange andre enheter i justissektoren.
VANT IGJEN: Steria og Odd Kr. Myklebust er den største av de fem leverandørene som skal konkurrerere om konsulenthjelp til Oslo Tingrett og mange andre enheter i justissektoren. Bilde: Henning Poulsen/Pressenytt
Trond Heggelund
15. jan. 2008 - 10:24

Rammeavtalen omfatter alle enhetene i justissektoren, deriblant Politidirektoratet, Domstolene og Kriminalomsorgen.

Den løper over de tre neste årene, og erstatter en tilsvarende avtale fra 2004.

Fem leverandører er kommet inn på rammeavtalen; Steria, Abeo, Computas, Know IT Objectnet og Webstep vil konkurrere om de enkelte oppdragene.

Les også: Politiet skal unngå flere "lommemenn"

Største leverandør

– Dette er en særdeles viktig avtale for oss. Justissektoren er et av Sterias viktigste satsingsområder, og vi har vært en stor leverandør til denne sektoren i en årrekke, sier Odd Kr. Myklebust i IT-konsulentselskapet Steria.

I anskaffelsesprosessen ble justissektorens behov for konsulenttjenester samlet i åtte konkrete hovedaktiviteter - blant annet nettverksarkitektur, prosessforbedring i straffesakskjeden, kvalitetssikring av prosjekter og spesifikasjon og anskaffelse av nye applikasjoner i delsektorene.

Steria har fått avtale på alle disse områdene, og blir sannsyneligvis den største leverandøren i forbindelse med Justissektorens nye rammeavtale.

Jobb for 75 ansatte

– Steria har vært en av hovedleverandørene til Politiet siden 1996, og har de siste årene også levert konsulenttjenester til Domstoladministrasjonen og Kriminalomsorgens IT-tjeneste. Vi hadde i hvert fall tilsvarende rammeavtale i de tre foregående årene. Det er ikke lett å gjette hvor mye avtalen innebærer i kroner og øre, men basert på den tidligere avtalen vi hadde, vil jeg anslå at den nye avtalen vil utgjøre rundt 75 årsverk for oss, sier Myklebust.

Hysterisk bra for Steria

Det europeiske it-konsulentselskapet Steria hadde en omsetningsvekst på kun 5,4 prosent i de tre første kvartalene av fjoråret.

Men i Norge kunne Steria-sjef Kjell Rusti vise til at omsetningen økte med sterke 15 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.