NETTARKIV

Gir gass i Finnmark

10. juni 2002 - 00:03

Statoil har gitt klarsignal til å starte opp Snøhvit-prosjektet. Klarsignalet er gitt etter at ESA-domstolen nylig avklarte de skattemessige rammebetingelsene for prosjektet.

- Vi er lettet over denne avklaringen og ser fram til å begynne på prosjektet igjen. Nå skal arbeidene på Melkøya starte igjen så raskt som mulig, sier prosjektdirektør Egil Gjesteland i en kommentar.

I samband med oppstarten på Snøhvit er Statoil er med på å etablere Barents NaturEnergi i Hammerfest. Det nye infrastrukturselskapet skal legge til rette for næringsutvikling i Finnmark i forbindelse med Snøhvit . Utbyggingen gir muligheter for å utnytte energiprodukter som kjølevann, varmt vann og naturgass forretningsmessig. Ifølge initiativtakerne skal Barents NaturEnergi være en regional pådriver for å etablere ny virksomhet og for å ta i bruk framtidsrettet, miljøvennlig teknologi. Statoil eier 30 prosent i selskapet. Øvrige eiere er Hammerfest kommune, Hammerfest næringsinvest, Selskapet for Industrivekst (Siva) og Hammerfest Elverk.

- Forut for etableringen ligger et svært godt samarbeid mellom eierselskapene, lokale næringslivsinteresser og politikere, forteller direktør Kåre Haaland i enheten Industrialisering & kommersialisering i Statoil.

(ajs)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.