T2

Gir deg virtual reality med iPaden klistret til fjeset

Gjør Apple-dingsen til en simulator.

Et nytt stativ lar deg feste iPad mini eller iPhone 6 plus på fjeset og oppleve en virtuell virkelighet.
Et nytt stativ lar deg feste iPad mini eller iPhone 6 plus på fjeset og oppleve en virtuell virkelighet. Bilde: AirVR
22. sep. 2014 - 18:51

Det var egentlig bare et spørsmål om tid.

I sommer kom Google Cardboard og fra IFA kunne vi skrive om Samsungs Galaxy Gear VR. Begge løsningene gjør telefonen din om til en VR-brille ala Oculus Rift, som lar deg gå inn i en tredimensjonal virkelighet.

Nå kan Apples fanskare glede seg over en egen løsning som er tilpasset iPad mini og den nye iPhone 6 plus. Prosjektet er lagt ut på kickstarter og skal etter planen være klar for salg ved årskiftet.

I sin enkelhet består VR-til-mobil-løsningene av to linser, en stropp rundt hodet og et stativ som holder telefonen på plass. I tillegg må man ha programvare på mobilen som tilpaser skjermbildet til virtual reality, blant annet med å dele opp skjermen i to bilder - ett for hvert øye.

Video: Se hæren kjøre stridsvogn med Oculus Rift

Utforsk eksisterende innhold

Et problem med VR-løsninger så langt har vært mangel på innhold. AirVR kommer derfor med løsninger som lar deg utforske innhold som allerede finnes på mobilen.

En av disse er PhotoVR, som lar deg utforske bilder du allerede har tatt mens de svever rundt foran øynene dine.

An annen er MovieVR, som lar deg være i en kinosal mens du ser filmmateriale. I tillegg kommer PanoramaVR som lar deg utforske 360-fotografier som dem Teknisk Ukeblad har tatt rundt omkring i Norge.

I tillegg kan eksternt innhold, som spill og simulatorer, lastes inn i AirVR-appen.

Denne inkluderer også en egen menyknapp som utnytter ledig skjermareal nederst på enheten din. Fra menyen skal du kunne styre det du ser på skjermen.

Les også: Er det verdt å oppgradere til iPhone 6?

Blir billig

Da vi testet Galaxy Gear VR på IFA-messen opplevde vi at bildet på skjermen ble uskarpt på grunn av at bildet på mobilen må blåses opp for å tilpasses VR.

Det er vanskelig å si hvordan dette vil oppleves på Apple-enhetene.

Det som er sikkert er at løsningen blir langt billigere enn Galaxy Gear VR. Mens denne koster rundt 2000 kroner, skal AirVR-pakken selges for 49 dollar - 313 kroner.

Les også:

Håndterer enorme datamengder med virtual reality

Slik gjorde vi en gammel iPhone 4 dobbelt så rask

Luksusklokke vekker deg opp med kaffe om morgenen  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.