KLIMA

Gir 80 mill. til nytt klimafond

Miljøvernminister Erik Solheim har bestilt en meny over hvordan regjeringen kan kutte klimautslippene fram mot 2020.
Miljøvernminister Erik Solheim har bestilt en meny over hvordan regjeringen kan kutte klimautslippene fram mot 2020. Bilde: Jannicke Nilsen
Trond Gram
11. des. 2008 - 08:43

– Vi må gjøre vårt for at utviklingslandene tar et teknologisk sprang og øker bruken av fornybare energikilder som solenergi og vannkraft. Det ligger enorme økonomiske og miljømessige fordeler for fattige land i energieffektivisering og fornybar energi, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim i en pressemelding.

Sammen med EU

Sammen med EU går Norge inn for å øke investeringer i fornybar energi og energieffektivisering i utviklingsland.

Norge bidrar med 80 millioner kroner til et nytt fond for investeringer i klima og ren energi. Sammen med Tyskland er Norge den første statlige investoren i fondet.

Ifølge meldingen skal investeringene være rettet mot mindre prosjekter med en finansieringsramme opp mot 10 millioner euro. Prosjekter som ofte blir neglisjert av private investorer og internasjonale finansieringsinstitusjoner.

Partnerskap med private

Statlig-private partnerskap er en viktig del av løsningen for å skaffe til veie nok penger til klimatilpasning i fattige land, mener utviklingsministeren som hevder at dette fondet vil kunne bli en prototyp på en investeringsmekanisme som tiltrekker seg private investorer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.