NYETEKNOLOGIER

Gild Røkke-krill

Krill
KrillBilde: Aker BioMarine
Truls Tunmo
9. jan. 2009 - 08:20

Gjennom en patentbeskyttet teknologi har Aker BioMarine utviklet en ny generasjon omega-3 olje som er basert på krill fra havdypet i Antarktis. Ved en unik fangstteknologi og en skånsom produksjonsmetode, blir de unike egenskapene i krillen utnyttet. I ren krillolje finne omega-3 hovedsakelig i form av fosfolipider.

Positive forskningsresultater

– Vår forskning viser at denne formen for omega-3 er naturlig bedre enn omega-3 som vi kjenner fra tran, fiskeolje og selolje, hvor omega-3 fettsyrene er bundet til triglyserider, sier forskningssjef i Aker BioMarine, dr. med Hogne Vik.

Studie

Han leder verdens første medisinske sammenlignende studie på utnyttelse av omega-3 i menneskekroppen, og sammenligner Superba Krill olje med fiskeolje.

Et av måleverktøyene i studien har vært firmaet Bioindex sin nye analyseteknikk som måler individers personlige omega-3 indeks.

Omega-3 indeks

– De endelige forskningsresultatene fra hele studien er ikke klare før til våren. Men de foreløpige resultatene viser at Superba effektivt forbedrer menneskers omega-3 indeks bare i løpet av få uker, sier Hogne Vik.

Høyere blodkonsentrasjon

En absorbsjonsstudie av Superba viser at EPA, DHA og antioksidanten Astaxanthin tas opp fra tarm til blodbanen. EPA, DHA og omega-3 viser høyere konsentrasjon i blod etter 56 dagers bruk av to gram krillolje enn med daglig bruk av to gram fiskeolje.

Dessuten viser studien at krilloljen øker omega-3 indeksen etter åtte ukers behandling, og at krilloljen øker opptaket av omega-3 i cellene mer enn fiskeolje.

Les mer om: