ARKIVNYHETER

Gigantoppdrag på E 18

3. feb. 2009 - 08:57

Strekningen ligger mellom Larvik og Porsgrunn og krysser fylkesgrensen mellom Vestfold og Telemark. Entreprenørarbeidet blir omfattende. På de 11 kilometerene skal det bygges 8 par bruer - en bru for hver kjørebane. Den lengste blir en 305 meter lang kassebru. Det skal sprenges 4 to-løps tunneler med lengder fra 140 til 380 meter, og det skal støpes 2 to-løps miljøtunneler med lengder på 40 og 50 meter pluss mange kulverter. Total vegbredde utenom bruer og tunneler blir 23 meter.

Prosjektet er med i tiltakspakken som nylig ble offentliggjort, men Vegvesenet tar forbehold om at Stortinget gir grønt lys.

Når Vegvesenets sender ut veilende kunngjøring om et prosjekt, kan det gis kortere tid til å regne anbud etter utlysningen, men dette er ikke derfor Vegvesenet har valgt å gå ut med denne kunngjøringen. Prosjektleder Jørn Rinde opplyser at hensikten er å orientere markedet om det som skal komme.

Hvis den videre saksbehandlingen går slik Vegvesenet håper, blir det utlysning i slutten av mars og vegåpning i løpet av 2012. Lenge før den tid, nærmere bestemt i juni i år, åpnes fire-feltsvegen mellom Langåker og Bommestad nord for Larvik. Da blir dagens veg mellom Sky og Langangen den eneste strekningen på E 18 mellom Oslo og Frierfjorden som er åpen for all slags trafikk.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.