IT

Gigantisk oppstart i India

Espen Zachariassen
3. des. 2009 - 11:12

Her er Uninor i gang

Uninors tjenester ble lansert i regionene Tamil Nadu, Kerala, Karnataka, Andhra Pradesh, Uttar Pradesh East, Uttar Pradesh West og Bihar (inkludert Jharkhand).

Det Telenor-eide mobilselskapet Uninor lanserte i dag mobiltjenester i syv telekomregioner i India med et nedslagsfelt som teller 600 millioner mennesker.

Det er halve Indias befolkning.Historisk

Ifølge Telenor er dette den største lanseringen på en enkelt dag i telekommunikasjonshistorien.

Den foregår åtte måneder etter at Telenor sluttførte transaksjonen med Unitech Group og gjennomførte den første investeringen i selskapet i mars i år.Usikkert

Investeringen var i utgangspunktet på 7,5 milliarder kroner. Skeptikere mener satsingen vil påføre Telenor enorme kostnader i mange år - med usikre inntekter.

Les mer her: India kan bli kostnadsbombe

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor velger en optimistisk tone under lanseringen:

– Jeg er overbevist om at Uninor vil holde samme høye tempo fremover, slik at de blir en foretrukket mobilleverandør for den indiske befolkningen, og en betydelig mobiloperatør i det indiske markedet, sier han gjennom en pressemelding.Spretten

Uninor dekker 98 prosent av India fra første dag. Strategien er egne nett i syv regioner og roamingavtaler i resten av landet.

Selskapets organisasjonsmodell baserer seg på å dele infrastruktur og stor grad leie inn eksterne tjenester. Dette gir en langt mer spretten organisasjon enn hovedeieren er.

– Denne organisasjonsmodellen representerer en nyskapende måte å etablere et lett og kostnadseffektivt mobilselskap. Jeg tror at Uninors tilnærming vil gjøre dem raskere og mer fleksible enn tradisjonelle mobiloperatører, sier Baksaas.1800 ansatte

Uninor har etablert en desentralisert organisasjon med 11 regionalkontor som lokale knutepunkt. Hensikten er å være nær kundene.

Administrerende direktør Stein-Erik Vellan i Uninor har rekruttert drøyt 1800 ansatte.Kundejakt

For å kapre kunder skal selskapet selge abonnement i 210.000 utsalgssteder og hos snaut 1000 såkalt eksklusive distributører.

I tillegg er det etablert 17 egne butikker og 50 franchisetakere.Gatefest

Fredag slår Telenor på stortromma og inviterer menigmann til markering i flere byer. I en pressemelding heter det at Uninor kommer til å være sterkt synlig og i indiske gater:

Nær 30.000 mennesker skal sette sitt preg på bylivet gjennom deltakelse i parader og opptog for å markere at selskapets tjenester er tilgjengelige for det indiske folk.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.