PRODUKSJON

Gigantisk norsk OPC-installasjon

1. mars 2001 - 13:47

Hele 12.000 målesignaler fra et ABB prosessovervåkingssystem på Statoil Bygnes skal integreres via Object Linking and Embedding (OLE) for Process Control (OPC) til porsgrunnsbedriften Cardiacs system Imatis Process. OPC-serveren utvikles av Cardiac og ABB sammen.

Statoil Bygnes er kontrollsenter for all gasstransport for Statoil-opererte felt fra norsk kontinentalsokkel til resten av kontinentet. Imatis-systemet skal brukes i forbindelse med historisk prosessinformasjon, overføring av prosessinformasjon til ulike simuleringsverktøy, presentasjon av målinger og beregninger via nettportalen Imatis Explorer. Fra en annen nettportal – Imatis Measurement and Automation – kan sanntidsdata og historiske prosessdata hentes frem. Hele prosessen kan overvåkes fra Statoils kontornettverk.

–Mange bedrifter som har installert administrative IT-systemer ser nå behovet for å knytte sammen bedriftens produksjon-, logistikk, simulering- og laboratoriedatasystemer i en felles plattform. Statoil-prosjektet er en viktig milepæl for oss, og vi tror installasjonen vil bety mye for den videre satsingen innenfor dette segmentet, sier administrerende direktør i Cardiac, Morten Andresen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.