OLJE OG GASS

Gigantavtale Statoil - Aker Kværner

Avtalen er klar, men først 1. august er det økonomiske oppgjort etter handelen av Opera Wireless.
Avtalen er klar, men først 1. august er det økonomiske oppgjort etter handelen av Opera Wireless. Bilde: Colourbox
Stein Jarle Olsen
24. aug. 2007 - 09:20

Aker Kværner og Statoil signerte i dag en intensjonsavtale om leveranser av subsea-produksjonssystemer og relaterte operasjonelle tjenester, skriver selskapene i en pressemelding.

Foretrukket leverandør

Avtalen vil gjøre Aker Kværner til foretrukket leverandør av komplette undervannsløsninger til Statoils nye utviklingsfelt, i tillegg til ytterligere utstyr til nye og eksisterende oljefelt.

Avtalen har en varighet på fem år, med opsjon på to ytterligere perioder på to år hver.

– Dette er en ekstremt viktig kontrakt for oss. Vi har allerede jobbet i partnerskap med Statoil i mange år og ser frem til å bygge videre på dette forholdet, sier administrerende direktør i Aker Kværner Subsea, Raymond Carlsen.

Sikre behov

Avtalen har som hovedformål å sikre Statoils behov på den norske kontinentalsokkelen, men kan også gjøres gjeldende på feltutvikling andre steder i verden.

– Aker Kværner har i mange år vært en stor aktør på den norske kontinentalsokkelen. Vi tror at denne erfaringen, koblet sammen med vår store kunnskap på undervannsløsninger fra verdens dypvannsregioner, gjør oss til en god match for en ledende operatør som Statoil, sier Carlsen.

Kontrakten forventes å bli endelig signert i slutten av september.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.