T2

Get lanserer mikroboks

Verdens minste TV-dekoder gjør Gets basis TV-tilbud til HD, og kan hente opptak fra andre bokser.

MIKRO: Get box Mikro er verdens mindre TV-dekoder, men er stor på funksjonalitet.
MIKRO: Get box Mikro er verdens mindre TV-dekoder, men er stor på funksjonalitet. Bilde: Get
16. apr. 2012 - 10:47

Den ser mistenkelig ut som Apple-TV den nye TV-dekoderen til Get. Knøttliten og kraftig og uten harddisk er nyheten som både skal være minimumstilbudet til folk. Man kan leie flere mikrobokser om man vil ha digitalt mottak på flere rom. Prisen er som før, 49 kroner per måned.

Les også: Get setter opp farten

HD

Get box Mikro, som den heter kan kobles til TV-kontakten og gi et HDMI-signal ut til TV-en. Det betyr at minimumstilbudet vil være HD-basert og den vil erstatte den tidligere grå boksen som ikke kunne dekode HD.

– Prosessoren i Get box Mikro er tre ganger kraftigere enn i en vanlig boks. Det betyr at den karer alt som kreves av den for å vise TV i HD og å drive grensesnittet i HD. Den har også utgang for flerkanalslyd, sier direktør for samfunnskontakt i Get, Øyvind Husby.

Kommuniserer med moderskipet

Fravær av harddisk i den nye mikroboksen gjør at den ikke har noen PVR-funksjon. Men det vil ikke bli noe problem med neste genersjon PVR, som Get kommer til å lansere på et senere tidspunkt. Med den brukerne strømme video direkte fra opptakene på harddisken til mikroboksene rundt om i huset. Det kan den gjør over både et fast hjemmenett, eller et trådløst.

I første omgang vil mikroboksen få den vanlige fjernkontrollen som følger med dagens HD-PVR, men Get jobber med apper som skal kunne kontrollere boksen med en iPhone eller Android telefon.

– Dette er bare den første nyheten av flere vi kommer med i år. Vi arbeider med et såkalt catch-up-tilbud til kundene hvor de kan gå inn over nettet å hente programmer som har gått på TV-, men ikke tatt opp og andre funksjoner som jeg ikke kan snakke om ennå, sier Husby.

Fikk du med deg disse sakene?

Apple TV: Må jeg ha amerikansk iTunes-konto?

TEST: En etterlengtet PVR-oppgradering

Altibox skrur opp farten 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.