NYHETSBREV

Get gir ubegrenset datalagring til alle kundene

Uansett abonnement.

Get skal gi alle deres kunder ubegrenset datalagring i Get Sky.
Get skal gi alle deres kunder ubegrenset datalagring i Get Sky.
8. juni 2015 - 08:33

Til nå har de som har betalt de aller dyreste bredbåndsabonnementene til Get fått ubegrenset nettskylaging. Fra og med mandag får alle det samme tilbudet uansett hvor billig bredbåndsabonnement de har. Ifølge Get selv er de først ute i verden med et slikt tilbud.

Les også: Slik finner du ut hva Google vet om deg

Alle enheter

Get Sky, som den nye tjenesten vil hete, vil lagre alt kundene ønsker fra PC, Mac, nettbrett og telefoner med Android eller iOS. Det jobbes også med å få Windows Phone på plass.

– Kundene våre kan koble til alle enhetene de har til Get Sky, som den nye tjenesten heter. I store familier kan det bli ganske mange dingser. Med så mye bilder og videoer folk nå har, og fortsetter å ta, kan det bli snakk om temmelig store datamengder. Vi har ingen geografisk begrensing på tjenesten.

– Det kan lagres filer uansett hvor man er i verden. Standardnnstillingen er satt opp slik at data bare overføres når man er på fast nett eller WiFi. Folk trenger ikke bekymre seg for at lagringen og synkroniseringen skal spise av dyre dataabonnementer. Men de som ønsker det kan selvfølgelig endre innstilligene slik at data også overføres via mobilnettet, sier produktdirektør i Get, Torbjørn Aamodt.

Les også: Du har trolig hundrevis av disse uten å vite om det

Private og felles mapper

Get Sky vil dukke opp som en mappe på skrivebordet. Herfra kan man laste opp filer til nettskyen. Brukerne kan også definere mapper på enheten de ønsker skal overvåkes. Når det skjer endinger i dem vil det automatisk tas en sikkerhetskopi av filen til nettskyen.

En familie kan ha felles mapper med f. eks. bilder og video på sin Get Sky, men de kan også ha private mapper.

For å bruke Get Sky med nettbrett eller telefoner kan man installere en app. På Android kan den brukes til å ta sikkerhetskopi av hele telefonen, men også til å sikkerhetskopiere bilder, videoer og annet innhold. Det kan man på iOS også, men her er det ikke mulig å sikkerhetskopiere telefonen. Det vil Apple ta hånd om selv.

Bruker du Spotify?Bruker du Spotify? Snart kommer store endringer

Lagres i Norge

Det er norske Jotta som skal betjene alle de norske Getkundene. Det betyr at all datalagring vil skje i Norge, og ikke på en server i utlandet.

– Det koster selvfølgelig en del å etablere tjenesten og å kjøpe kapasitet hos Jotta, men vi kan tilby dem 500 000 husstander og 1,2 millioner kunder. Våre kunder skal ikke betale noe mer selv om Jotta selv tar 59 kroner måneden for ubegrenset lagring. Vi tror fornøyde kunder er de mest lønnsomme over tid, sier Aamodt.

At serverne står i Norge får betydning for opp- og nedlastingshastighetene. Ifølge Jotta vil denne stort sett begrenses av brukernes hastighet på linjen hjemme.

– Det går selvsagt ikke like raskt som en disk på maskinen, men for mange vil dette være et godt alternativ til fysisk lagringsplass, forklarer support-ansvarlig Torstein Cappelen.

Å tilby ubegrenset lagring høres nok ut som en risikosport, men ifølge han holder de fleste seg til et moderat bruk. Det viktigste er å slippe å måtte tenke på plassbegrensninger, forklarer han. Noen storbrukere er det, riktignok.

– Typiske storbrukere er amatør- og profesjonelle fotografer. Disse lagrer store antall bilder i RAW-format, sier han.

Les også: I dette landet vokser Telenor raskest

Mange tilbud

Skylagring blir stadig billigere og mer tilgjengelig. Det som begynte for noen år siden med noen hundre MB gratis lagring har vokst til mange GB fra en rekke ulike aktører.

Blant annet tilbyr Telenor fra 5 til 75 GB fri lagring til sine kunder, og mer kan kjøpes.

– Utviklingen har gått den veien at folk krever mer og mer plass. Det blir mer og mer infrastruktur, og båndbredden går oppover. I tillegg har fysiske disker blitt mye billigere, sier Cappelen.

Microsoft tilbyr alle 15 GB gratis lagring. Hvis de tar sikkerhetskopi av mobiltelefonen slenger de på 15 til. Verver de andre brukere vanker det enda flere GB. For forbrukerne som abonnerer på Office 395 er en TB inkludert, mens bedriftsbrukere får 15 TB.

Det Microsoft ikke kan tilby er lagring i Norge. Det de sier er at de lagrer data i det nærmeste relevante datasenteret. Selskapet har 100 datasentre i 40 land, og flere i Europa.

Google, DropBox og mange andre prøver også å lokke folk til å lagre data hos seg, så det mangler ikke på tilbud, men så langt er det bare Get som garanterer lagring i Norge og som tilbyr ubegrenset lagringskapasitet og antall enheter.

Flere og flere bruker Popcorn Time: Flere og flere ser serier gratis med Popcorn Time, men er det lovlig?

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.