Geonor sikret seg sin hittil største enkeltkontrakt - skal overvåke grunnvann i Oslo

Kontrakten på 17 millioner kroner er blant de første som Fornebubanen tildeler i den store T-baneutbyggingen mellom Majorstua i Oslo og Fornebu i Bærum.

Øyvind Klevar er daglig leder i Geonor, som produserer og selger utstyr for  grunnundersøkelser og overvåking av grunnforhold og konstruksjoner.
Øyvind Klevar er daglig leder i Geonor, som produserer og selger utstyr for grunnundersøkelser og overvåking av grunnforhold og konstruksjoner. Foto: Jan Lilleby, Seneca
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
4. des. 2018 - 14:10

– Leveransen vil bli den desidert største i selskapets historie og setter oss i posisjon til å levere lignende løsninger til større prosjekter i fremtiden, sier Øyvind Klevar, daglig leder i Geonor.

Arbeidet består av nedsetting, overvåking og drift av poretrykksmålere og grunnvannsbrønner langs den planlagte banetraséen. Overvåkingssystemet skal blant annet dokumentere grunnvannbalansen i området.

Ny teknologi digitaliserer overvåkingen

Kommunikasjonssystemet som Geonor etablerer består av egenutviklede poretrykksmålere som kobles opp mot et trådløst overvåkingssystem ved hjelp av IoT-teknologi (Internet of Things).

– Geonor møtte kvalifikasjonskravene og scoret best på pris. I tillegg representerer løsningen et mer miljøvennlig alternativ, sier Irene Måsøval, direktør for Fornebubanen.

 – Markerer en milepæl

Kontrakten er den første kontrakten Fornebubanen deler ut, går over ni år og er på 17 millioner kroner med mulighet for utvidelse. Geonor har nå instrumentert målepunktene og etablert overvåkningssystemet til disse innenfor avtalte frister, kravspesifikasjoner og kostnader.

– Fornebubanen er den største T-baneutbygging i nyere tid. Tildelingen av den første kontrakten til Geonor markerer en milepæl, sier Måsøval.

Byggetiden på traséen er anslått til mellom fem og seks år. Forberedende arbeider starter i 2019. Byggestart kan først skje når forprosjektet er endelig godkjent og kvalitetssikret av myndighetene. Den nye T-banetraséen skal gi seks nye stasjoner og en reisetid på 12 minutter fra Majorstuen til Fornebu. 

LES OGSÅ: Bymiljøetaten har bestemt hvem som skal ruste opp Storgata i Oslo 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.