SKRED

Nå har geolog undersøkt: Fortsatt ustabile rasområder i Voss

Totalt tre jordskred har gått i området. (OPPDATERT)

Jordalen: En bil ble mandag kveld innesperret mellom to jordras som gikk over en kommunal en vei i Jordalen i Voss kommune. De to i bilen berget seg uskadd ut av området. Bilen kan skimtes mot seterhusene midt på bildet.
Jordalen: En bil ble mandag kveld innesperret mellom to jordras som gikk over en kommunal en vei i Jordalen i Voss kommune. De to i bilen berget seg uskadd ut av området. Bilen kan skimtes mot seterhusene midt på bildet. Foto: Privat / NTB scanpix
6. aug. 2019 - 11:12

En geolog undersøkte tirsdag rasområdene i Voss i Hordaland. 16 personer ble evakuert etter at det mandag kveld gikk flere jordras i Røyrdotten. Også mannskap fra politi og brannvesen har reist ut i rasområdene i Røyrdotten og Jordalen i Voss.

Veien inn til det aktuelle området vil fortsatt være sperret, og kommunen vil sørge for å informere de berørte, opplyste Vest politidistrikt klokken 15 tirsdag.

Les også

Ingen fastboende

Det er for det meste fritidsboliger i områdene rasene gikk i, og det er ingen fastboende som er evakuert. Det er ennå uklart når de evakuerte får komme inn i områdene igjen.

– Det er en risikovurdering som må tas, både med hensyn til været og hva geologen vurderer, sier operasjonsleder Tatiana Knappen i Vest politidistrikt til NTB.

Meteorologisk institutt sendte ut gult farevarsel for kraftige regnbyger i Hordaland mandag kveld og varslet om fare for jord- og flomskred. Været har bedret seg tirsdag, og det er ikke lenger utstedt farevarsel.

Et større og to mindre ras

Totalt var det tre jordras som gikk i området. Det største raset gikk over en kommunal vei i Røyrdotten, som ligger på grensen mellom Voss og Aurland kommune.

I tillegg gikk det to mindre ras lenger inne i dalen, opplyser politiet.

To personer satt i en bil som ble fanget i raset, men de berget seg selv ut og ble ikke skadd, ifølge politiet.

Les også

 
  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.