SKRED

Nå har geolog undersøkt: Fortsatt ustabile rasområder i Voss

Totalt tre jordskred har gått i området. (OPPDATERT)

Jordalen: En bil ble mandag kveld innesperret mellom to jordras som gikk over en kommunal en vei i Jordalen i Voss kommune. De to i bilen berget seg uskadd ut av området. Bilen kan skimtes mot seterhusene midt på bildet.
Jordalen: En bil ble mandag kveld innesperret mellom to jordras som gikk over en kommunal en vei i Jordalen i Voss kommune. De to i bilen berget seg uskadd ut av området. Bilen kan skimtes mot seterhusene midt på bildet. Foto: Privat / NTB scanpix
6. aug. 2019 - 11:12

En geolog undersøkte tirsdag rasområdene i Voss i Hordaland. 16 personer ble evakuert etter at det mandag kveld gikk flere jordras i Røyrdotten. Også mannskap fra politi og brannvesen har reist ut i rasområdene i Røyrdotten og Jordalen i Voss.

Veien inn til det aktuelle området vil fortsatt være sperret, og kommunen vil sørge for å informere de berørte, opplyste Vest politidistrikt klokken 15 tirsdag.

Nyttårshelgen må beboere og reisende på Sørlandet være forberedt på krevende forhold når det kan komme opptil én meter snø.
Les også

Advarer bilister: Opptil én meter snø på Sør- og Østlandet

Ingen fastboende

Det er for det meste fritidsboliger i områdene rasene gikk i, og det er ingen fastboende som er evakuert. Det er ennå uklart når de evakuerte får komme inn i områdene igjen.

– Det er en risikovurdering som må tas, både med hensyn til været og hva geologen vurderer, sier operasjonsleder Tatiana Knappen i Vest politidistrikt til NTB.

Meteorologisk institutt sendte ut gult farevarsel for kraftige regnbyger i Hordaland mandag kveld og varslet om fare for jord- og flomskred. Været har bedret seg tirsdag, og det er ikke lenger utstedt farevarsel.

Et større og to mindre ras

Totalt var det tre jordras som gikk i området. Det største raset gikk over en kommunal vei i Røyrdotten, som ligger på grensen mellom Voss og Aurland kommune.

I tillegg gikk det to mindre ras lenger inne i dalen, opplyser politiet.

To personer satt i en bil som ble fanget i raset, men de berget seg selv ut og ble ikke skadd, ifølge politiet.

Statens vegvesen melder om at det trolig blir glatte veier i store deler av Sør-Norge mandag.
Les også

Glatte veier, innstillinger og hjemmekontor – slik blir mandagen

 
  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.