General Motors tilbakekaller millioner av biler

Problem med styringen.

General Motors tilbakekaller millioner av biler
Ingeniør Mark Hood inspiserer en del som fører til at til at General Motors må kalle tilbake over halvannen million biler. Bilde: Reuters/NTB scanpix

Dermed har selskapet måttet tilbakekalle over 6 millioner biler siden nyttår.

Den siste kunngjøringen gjelder amerikanskproduserte Chevrolet, Saturn og Pontiac som er bygd mellom 2004 og 2010, hvorav de fleste er i USA.

Mister kraften

GM sier at i noen biler kan førerne oppleve å miste kraften i servostyringen. Det vil fortsatt være mulig å styre bilen, men det blir tyngre, noe som øker faren for ulykker.

Tidligere i år er millioner av biler blitt tilbakekalt på grunn av defekte tenningslåser. Feilen gjør at tenningen uten varsel kan slås av mens bilen kjører, noe som i sin tur kan føre til svikt i hele det elektriske anlegget.

GM sier de kjenner til minst 30 ulykker der airbagen derfor ikke løste seg ut, noe som førte til at 13 mennesker mistet livet.

Høring i Kongressen

Den massive tilbakekallingen har utviklet seg til en større skandale for USAs største bilprodusent, og GMs konsernsjef Mary Barra er innkalt for å forklare seg i en høring i Kongressen tirsdag.

Høringen blir den første utfordringen for bilgiganten. Senere kommer etterforskning som justisdepartementet planlegger å sette i gang, og søksmål fra folk som er skadd i ulykkene og pårørende til dem som mistet livet.

Barra sier hun fortsatt ikke forstår hvorfor det tok GM mange år å reagere på meldingene om de defekte tenningslåsene, og hvorfor det i sin tid ble foretatt endringer i produksjonen av låsene som ikke var i overensstemmelse med GMs standard.

Les også:

Denne elbilen har fått dobbel rekkevidde

Tesla bygger gigantfabrikk for litiumionebatterier

Derfor er diesel billigere enn bensin  

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.