NYHETER

Geiteryggtunnelen blir oppgradert

Etter å ha gjort tjeneste i 26 år trenger Geiteryggtunnelen oppgradering. I første omgang er det fjellarbeidet som står for tur. Vegvesenet her sendt ut veiledende kunngjøring om oppdraget.

Geiteryggtunnelen trenger oppgradering etter å ha gjort tjeneste siden 1987. Bildet viser østre portal. (Foto: Google)
Geiteryggtunnelen trenger oppgradering etter å ha gjort tjeneste siden 1987. Bildet viser østre portal. (Foto: Google)
10. juni 2013 - 08:19

Den 3 281 meter lange Geiteryggtunnelen inngår i fylkesveg 50 mellom Hol i Buskerud og Aurland i Sogn og Fjordane.

Tunnelen ligger høyere enn noen annen norsk vegtunnel. Det østre påhugget ligger på 1 080 meters høyde, det vestre 20 meter lavere. Beliggenheten er bakgrunnen for at Vegvesenet har sendt ut veiledende kunngjøring. Når man gjør det, kan man sette anbudsfristen til bare 29 dager etter utlysning. På høyder over 1 000 meter er sommersesongen kort, og Vegvesenet ønsker å komme i gang så fort som mulig etter at konkurransegrunnlaget blir klart.

Den som får kontrakten skal sprenge bergrom for tre tekniske rom med tilhørende nisjer, pluss en snunisje. I forbindelse med nisjene skal det utføres sikringarbeid der det er nødvendig, og drens- og overvannsystem skal sikres og reetableres. Det samme skal gjøres med føringsveger for tekniske   installasjoner. I resten av tunnelen skal det gjennomføres bergrensk og bergsikring etter byggherres anvisning.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

I forbindelse med arbeidet vil riksveg 50 bli stengt i ca. to måneder. Vegvesenet tar sikte på å få det meste av arbeidet unna innen året er omme. Det som gjenstår, blir fullført i løpet av våren neste år. Oppgradering av elektroanlegget blir ikke utlyst i år.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.