INDUSTRI

GE satser ikke bare i Norge

GE satser flere steder i Europa. Her fra Beatrice-feltet utenfor Storbritannia.
GE satser flere steder i Europa. Her fra Beatrice-feltet utenfor Storbritannia. Bilde: REPower
Camilla Aadland
26. mars 2010 - 10:43

GEs vindplaner i Norge ble i går presentert av to svært stolte statsråder, næringsminister Trond Giske og olje- og energiminister Terje Riis-Johansen i går.

Les mer: GE etablerer seg i NorgeGode nyheter

Men GE satser ikke bare i Norge. I Storbritannia og Sverige er begeistringen like stor

– Dette er kjempegode nyheter fra GE og en tillitserklæring til Storbritannias grønne produksjon. Dette kommer til å skape et stort antall arbeidsplasser, sa næringsminister Lord Mandelson til The Guardian i går.

– Vi skaper de rette betingelser og insentiver for å maksimere potensialet til vår vindressurs, sa klima og energiminister, Ed Miliband.900 millioner i UK

GE vil investere 100 millioner pund i Storbritannia, tilsvarende nærmere 900 millioner kroner.

I Norge vil GE investere 600 millioner norske kroner og i Sverige 500 millioner svenske kroner (tilsvarende 418 millioner norske).

Til sammen planlegger GE å investere 340 millioner euro (2,7 milliarder norske kroner) i Europas vindindustri over de neste ti årene. I tillegg til Storbritannia, Sverige og Norge, vil GE satse i Tyskland.Forsker i Sverige

I Sverige satser GE Wind Energy på at forskningssenteret i Karlstad kommer til å bli sentralt når GE skal utvikle et nytt havbasert vindkraftverk på 4 MW, skriver Ny Teknik.

Forskningssenteret, som i dag har 18 ansatte, vil bli mer enn fordoblet. Innen 2016 forventer GE at antallet ansatte innen havbasert vindkraft i Sverige vil være på 50 personer.Fornøyd i Karlstad

Den svenske regjeringen gikk ikke ut med pressemelding om nyheten i går. Men kommunalråd Lena Melesjö Windahl i Karlstad kommune er svært fornæyd med GEs satsning i Karlstad.

– Dette kan være begynnelsen på noe enda større i Karlstad. At GE velger Karlstad som ett av hovedstedene for ekspansjonen viser også at det finnes dyktige folk for oppdraget, i tillegg til at Karlstad er en attraktiv kommune, sier hun til Nya Wermlands-Tidningen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.