DATATELE

Gavepakke for identitetstyver

TIL DESTRUKSJON: Når  PC-en går på dynga, er det viktig å forsikre seg om at alle data er forsvarlig slettet.
TIL DESTRUKSJON: Når PC-en går på dynga, er det viktig å forsikre seg om at alle data er forsvarlig slettet.
Finn Halvorsen
23. feb. 2007 - 07:30

- Utrangerte PC-er og mobile lagringsenheter innholder ikke bare sensitiv bedriftsinformasjon. Som ansatte etterlater vi mange spor på bedriftens IT-utstyr. Dette kan være alt fra privat e-post og ikke minst bilder av privat karakter, web-logger og opplysninger om nettbank, til sensitiv bedriftsinformasjon om kunder eller samarbeidspartnere, sier administrerende direktør Frank Horntvedt i Pointsec Norway.

Mangler kontroll

Han viser til en internasjonal undersøkelse gjennomført blant IT-profesjonelle fra flere land som viser at nærmere 40 prosent mangler kontroll på hvor selskapets utrangerte datamaskiner og mobile lagringsenheter tar veien.

- Dette utgjør ikke bare en sikkerhetsrisiko for bedriften, men også for de ansatte. I England har det vært flere tilfeller hvor ansattes person- og bankopplysninger på denne måten har havnet i gale hender og blitt misbrukt i svindelsaker og identitetstyveri, sier Horntvedt.

Bruk slegge!

- Dette er internasjonale tall, og vi har ingen grunn til å tro at norske bedrifter er noe flinkere. Norske bedriftsledere har like store utfordringer foran seg når det gjelder å beskytte både sensitiv bedriftsinformasjon og ansattes personlige opplysninger, sier Horntvedt.

Hvis du vil være helt sikker på at alle data på utstyret er slettet for alltid, og ikke helt stoler på andre aktører – så er et godt og meget sikkert råd: Ta fram slegga!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.