BYGG

Gater sperret etter vannlekkasje

VANN I GATENE: En sprukken vannledning er årsaken til at flere gater på Grünerløkka er blitt sperret av denne morgenen. Bildet er fra en vannlekkasje i Torggata i Oslo i fjor vinter.
VANN I GATENE: En sprukken vannledning er årsaken til at flere gater på Grünerløkka er blitt sperret av denne morgenen. Bildet er fra en vannlekkasje i Torggata i Oslo i fjor vinter. Bilde: Scanpix
2. des. 2010 - 07:52

Lekkasjen er stanset, men store vannmengder har islagt deler av Toftes gate og rent inn i flere bygninger.

Sprukket vannledning

Politiet fikk melding om vannlekkasjen i 5-tiden. Vannlekkasjen skyldtes en sprukken vannledning i Toftes gate like nedenfor Schleppegrells gate og var stanset i 7.30-tiden, opplyser politiet.

– Vannet flommer nedover Toftes gate og tilstøtende sidegater. Noe av vannet har også flommet inn i bygninger og en parkeringskjeller, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt.

Politiet opplyser at de har sperret av Toftes gate samt flere sidegater.

Sikrer utsatte bygg

Vann- og avløpsetaten fikk stanset lekkasjen i 7.30-tiden. Oslo Brann- og redningsetat jobber med å sikre steder hvor vannet trenger inn.

På grunn av de store vannmengdene og sprengkulda som gjør at vannet umiddelbart fryser til is, advarer politiet om trafikale utfordringer utover dagen. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.