ENERGI

Gassprisene fortsetter å falle i Europa

For åttende dag på rad faller prisen på gass i Europa. Uvanlig høye desembertemperaturer i en rekke land og mye vind i Tyskland er blant årsakene.

En faktor som ytterligere har bidratt til prisnedgangen, er at tilgangen til flytende gass (LNG) har vært større enn vanlig. Det har gjort det mulig for mange land å lagre gass i en periode der bruken normalt er større enn tilgangen. På bildet er gasslagringsskipet The Exemplar.
En faktor som ytterligere har bidratt til prisnedgangen, er at tilgangen til flytende gass (LNG) har vært større enn vanlig. Det har gjort det mulig for mange land å lagre gass i en periode der bruken normalt er større enn tilgangen. På bildet er gasslagringsskipet The Exemplar. Foto: Jussi Nukari/AP/NTB
28. des. 2022 - 15:40

Prisene på den nederlandske gassbørsen var onsdag de laveste som er blitt notert siden Russland invaderte Ukraina.

Siden toppnoteringen i august i år har prisene falt med 77 prosent, viser tall Bloomberg har innhentet.

Bare i forrige uke stupte gassprisene ned rundt 30 prosent.

En faktor som ytterligere har bidratt til prisnedgangen, er at tilgangen til flytende gass (LNG) har vært større enn vanlig. Det har gjort det mulig for mange land å lagre gass i en periode der bruken normalt er større enn tilgangen.

Tesla-sjef Elon Musks forhold til Norge er ikke lenger like godt. Oljefondet har stemt nei til å gi han en gigantisk lønnspakke, noe som ikke har falt i god jord hos Musk.
Les også

Elon Musk: Truer aksjonærene om de ikke gir ham 500 milliarder – Norge sier nei

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.