NETTARKIV

- Gasspolitikken et dogme

GASSKRAFT BEST: ¿ Bygg et eller to ordinære gasskraftverk i Midt-Norge. Det er den beste løsningen for forsyningssikkerheten, sier direktør Svein Sundsbø i Norsk Industri.
GASSKRAFT BEST: ¿ Bygg et eller to ordinære gasskraftverk i Midt-Norge. Det er den beste løsningen for forsyningssikkerheten, sier direktør Svein Sundsbø i Norsk Industri. Bilde: Truls Tunmo
Truls Tunmo
22. jan. 2008 - 14:17

– Det er et politisk dogme at gass kan produseres i Norge, men at den må brennes i utlandet, sier Sundsbø.

Han mener det er et paradoks at Midt-Norge har kraftproblemer.

– Ja, det er et paradoks at industrien i Midt-Norge skal slite med kraftunderskudd. Det er dette området i Europa som har best forutsetninger for å kunne produsere kraft, sier Sundsbø.

Han mener at noe av pengene som i dag brukes på å håndtere forsyningssikkerheten i Midt-Norge, må brukes annerledes.

– Det er snakk om mange milliarder kroner. Noe av disse pengene kunne heller blitt brukt på stasjonære tiltak for eksempel på Skogn. Da ville vi ha fått en langt bedre kraftsituasjon, sier Sundsbø.

Han mener forsyningssikkerheten i Midt-Norge best lar seg løse med gasskraft.

– Min påstand er at bygging av et eller to ordinære gasskraftverk er det beste for å sikre nok kraft. Dette kombinert med den fleksibilitet som er i deler av industrien, ville gitt en bedre løsning for forsyningssikkerheten og for regional utvikling enn det som er tilfelle i dag, sier Svein Sundsbø.

Les mer om: