MOTOR

Gasspedalen hengte seg opp på E18 i 176 km/t

PROBLEM: En Prius-sjåfør sier gasspedalen hengte seg opp på E18 torsdag. Toyota flyr inn en ekspert for å studere bilen.
PROBLEM: En Prius-sjåfør sier gasspedalen hengte seg opp på E18 torsdag. Toyota flyr inn en ekspert for å studere bilen. Bilde: Toyota
12. mars 2010 - 07:44

Toyotaen kom opp i en hastighet på 176 km/t etter at gasspedalen hengte seg opp på E 18 torsdag ettermiddag, hevder den 49 år gamle eieren som stoppet ferden ved å kjøre inn i autovernet.

Politiet søkte Toyota-råd

Skrekkslagen ringte mannen til politiet i Agder klokken 12.26 torsdag. Han fortalte da at gasspedalen på hans Toyota Prius hadde hengt seg opp, og at han ikke klarte å stoppe bilen. Farten var da over 100 km/timen.

– Vi forsøkte å ringe Toyota for å høre om vi kunne få råd fra dem. Før vi klarte å få tak i den lokale forhandleren, ringte mannen opp igjen. Han meddelte at han hadde kjørt inn i autovernet, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland i Agder politidistrikt til VG.

Les også: Denne gasspedalen kan henge seg opp

Flyr inn ekspert

Mannen kjørte på E18 mot Lillesand da gasspedalen ifølge ham selv hengte seg opp. Han kolliderte med autovernet like utenfor Bratteheitunnelen og slapp fra sammenstøtet kun med lettere skader.

Informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge sier til avisen at Toyota flyr inn en ekspert fra Brussel fredag for å studere bilen sammen med en teknisk ekspert fra Toyota Norge. Bilen er tauet inn til en lokal forhandler i Kristiansand.

8 mill. tilbakekalt

Ulykken torsdag skal være den første av denne typen med Toyota i Norge, men internasjonalt har det vært flere lignende ulykker. Toyota har tilbakekalt til sammen 8 millioner biler produsert mellom 2004 og 2009 verden over på grunn av problemer med gasspedaler som henger seg opp eller gulvmatter som kan kile fast gasspedalen.

Dessuten er Toyota Prius 2010-modellen tilbakekalt på grunn av problemer med bremsepedalen. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.