NYHETER

Gasser på uten en tråd

Verdens første trådløse gassdetektor spiller på Gullfaks C.

Verdens første trådløse gassdetektorer spiller på Gullfaks C. De kjører protokollen ISA100.11a med Profisafe, og tilfredsstiller SIL2.
Verdens første trådløse gassdetektorer spiller på Gullfaks C. De kjører protokollen ISA100.11a med Profisafe, og tilfredsstiller SIL2. Bilde: Øyvind Hagen, Statoil
31. jan. 2013 - 08:58

Det norske selskapet Gassecure har sammen med ABB og Statoil installert 20 GS01-gassdetektorer. Instrumentet kjører protokollen ISA100.11a med et Profisafe-lag, og møter kravene til SIL2 (safety integrity level).

 

Installasjonstiden skal ha vært en brøkdel av den for konvensjonelle, trådbundne løsninger.

 

Gassecure melder at responstid og nøyaktighet er på nivå med kablede løsninger. GS01 er batteridrevet, og energikilden har forventet levetid på to år.

 

Radiodekningen ble dokumentert, og skal ha vært bedre enn forventet. En radio (gateway) dekket majoriteten av Gullfaks C.

 

Jens Erik Tømte, senioringeniør for sikkerhetsinstrumenterte systemer hos Statoil, forteller at gassdetektorene har stått i test siden midten av januar (2013). Han mener at testresultatene så langt er lovende.

 

Tømte forteller at Statoil har støttet utviklingen av gassdetektoren. Han mener den vil gi store fordeler for selskapet.

- Innsparingene i kostnader og tid, kombinert med økt installasjonsfleksibilitet, vil forbedre prosjektgjennomføring og modifikasjoner, forklarer senioringeniøren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.