NETTARKIV

Gass til nytt boligfelt

De første boligene med nordsjøgass i rør helt frem til huset, skal stå innflytningsklare allerede til sommeren . Byggevarefirmaet Skårland står for tilrettelegging av tomteområdet ved Karmsundet som bygges ut av i alt åtte utbyggere, deriblant Block Watne og firmaet Hans J. Rasmussen.

– Vi skal bygge 32 boliger, derav 13 eneboliger. Alle blir husbankfinansierte og får vannbåren varme basert på naturgass som energikilde, forteller Odd Fanuelsen i Skårland.

Størst omfang

Det er første gang det legges gassrør direkte frem til boliger i så stort omfang. Tidligere har Gasnor knyttet enkelthus til sitt rørnett, men stort sett har boligeiere fått tilbud om å grave ned gasstanker i hagen.

Mange kunder undersøker muligheten for å bli tilknyttet gassnettet, men boligene ligger ofte for langt unna rørnettet. Det er Gasnor og Shell boliggass som i fellesskap har utviklet konseptet sammen med Skårland.

Planen er å tilby huseierne en varmkjel fyrt med naturgass som brukes til å varme vann til oppvarming. I tillegg kan man installere gasskomfyr, kamin eller gasspeis.

Les mer om: