NETTARKIV

Gass til boligfelt

De første boligene med nordsjøgass i rør helt frem til huset skal stå innflytningsklare neste sommer . Byggevarefirmaet Skårland står for tilrettelegging av tomteområdet ved Karmsundet, som bygges ut av i alt åtte utbyggere. Blant dem er Block Watne og firma Hans J. Rasmussen.

– Totalt 32 boliger skal bygges, derav 13 eneboliger. Alle boligene blir husbankfinansierte og får vannbåren varme basert på naturgass som energikilde, forteller Odd Fanuelsen i Skårland til TU.

Det er første gang det legges gassrør direkte frem til boliger i så stort omfang. Tidligere har Gassnor knyttet enkelthus til sitt rørnett, men stort sett har boligeiere fått tilbud om å grave ned gasstanker i hagen.

Mange kunder undersøker muligheten for å bli tilknyttet gassnettet, men boligene ligger ofte for langt unna rørnettet. Gassnor og Shell boliggass har i fellesskap utviklet konseptet sammen med Skårland.

Planen er å tilby huseierne en varmkjel fyrt med naturgass som brukes til å varme vann til oppvarming. I tillegg kan huseieren installere gasskomfyr, kamin eller gasspeis. Naturgass kan dekke hele 70-75 prosent av energibehovet i bolighus.

Les mer om: