ENERGI

Gass- og miljøvennen

5. apr. 2001 - 11:15

At han tok sin sivilarbeidstjeneste i Norges Naturvernforbund, forhindrer ikke at sivilingeniøren fra NTNU gjerne ser at Norge bygger konvensjonelle gasskraftverk i dag – og går inn for økt forskning på denne teknologien. Han ser for seg en konvertering fra kull til gass i Europa – og håper norsk teknologi kan bidra til at den nye kraften blir produsert med minimale mengder drivhusgasser.

Karmøybuen trives både i hovedstaden og regjeringskvartalet og har ingen fritidsproblemer – det er nok å henge fingrene i, også da. Men han ser sitt snitt til å lese noen kriminalhistorier og reiseskildringer iblant. Sin gamle hobby som korpsklarinettist har han ikke tenkt å gjenoppta. Men sin unge alder til tross ser han allerede med vemod tilbake på aktivitetene i trondheimsstudentenes berømte Smørekoppen.

Som tidligere hånd- og fotballspiller står han klippefast på at det var stang ut som hindret landslaget fra VM-sluttspill. Og det lar han seg ergre over – en stund. For sitt harmoniske vesen til tross kan det fort lyne til i krokene dersom noen tenner kruttet. Lettvinte påstander i energidebatten er en rød klut. Men han bedyrer at sinnet stryker forholdsvis raskt av.

Politikken tok tidlig tak i Broli. Han har erfaring fra både Karmøy og Rogaland AUF og var sentralstyremedlem i fire år. Dessuten var han innom Sagene Arbeidersamfunn og Oslo Arbeiderparti før Akselsen slo kloa i ham.

Energiforsyningen skal være trygg, effektiv og miljøvennlig, hevder Erlend Broli. Dagens sårbare kraftforsyning vil han rette opp ved å begrense energibruken, bruke mer fornybar energi, gasskraft og energiøkonomisering.

Det nydøpte enøkorganet Enova mener han er det største som har hendt innen enøk de siste ti-årene. Og han tror ikke at verken samboer eller tidligere miljøvernvenner har problemer med hans interesse for å bringe norsk gasskraft inn på elnettet – så lenge den innordner seg Norges klimaforpliktelser.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.