NETTARKIV

Gass- og energiteknologi

Ingen andre land forvalter så mye energi i forhold til innbyggertallet som Norge. NIFs lokale fagråd for Telemark og Vestfold arrangerer 3. og 4. juni konferansen Gass- og energiteknologi 2003. Den tar for seg verdiskaping ved industriell foredling av gass og energiproduksjon. Dette blir et nasjonalt arrangement, og tanken er at det skal bli en årviss tradisjon.

Arrangementskomiteens formann er Grant Gundersen, adm. direktør i Naturgass Grenland. Han sier arrangementet skal øke kunnskapen om gass- og energitekniske muligheter og utfordringer. Hovedpunktene blir ilandføring og distribusjon av gass, forskning og utnyttelse med tanke på næringsutvikling og energiforvaltning samt miljø og teknologi.

Konferansen vil også se på utvikling og markedsføring av utstyr, prosesser og styringssystemer og hvordan et statlig innovasjonsselskap kan fremme ny gassteknologi.

Bakgrunnen for konferansen er stortingsmeldingen om innenlands bruk av naturgass. Stortinget vedtok etablering av et statlig innovasjonsselskap i Grenland for naturgassteknologi. Det skal forvalte og fordele forskningsmidler nasjonalt. På nasjonalt plan skal det koordinere teknologiutvikling, forskning og bruk av naturgass, hydrogen og petrokjemi. Alle miljøer i Norge som kan noe om dette, blir aktører i dette arbeidet.

(lh)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.