IT

Går i strupen på VMware

BILLIGERE OG BEDRE:
Citrix norgessjef, James Dudek selger virtualiseringens glade budskap sammen med Dave Austin.
BILLIGERE OG BEDRE: Citrix norgessjef, James Dudek selger virtualiseringens glade budskap sammen med Dave Austin. Bilde: unknown
10. mars 2008 - 07:09

Virtualisering er et av de store moteordene innen IT.

Virtualisering sparer penger, plass og strøm, og markedet er helt i startgropa.

Bra utgangspunkt

Bare noen få prosent av verdens servere er virtualisert. EMC-eide VMware har fått en fantastisk posisjon, men flere vil ha en bit av den rast voksende kaka.

Nå kaster Citrix seg for alvor inn i det voksende markedet. Med den nyinnkjøpte VMwarekonkurrenten Xensource mener de å ha et meget godt utgangspunkt.

—Vi har 70 millioner brukere over hele verden og Norge har en av de høyeste brukertettheter i verden, og vi er sikre på at mange av disse vil velge vår tilnæring til virtualisering, sier sjef for teknisk markedsføring i Citrix, Dave Austin.Sterke i troen

Citrix har så sterk tror på oppkjøpet at de fleste av de tradisjonelle produktene har fått et navn med Xen i seg.

Kjernen i virtualiseringsteknologien, programvaren som ligger mellom operativsystemet og maskinvaren legger bare beslag på mellom to til tre prosent av datakraften og er den mest effektive på markedet, mener selskapet.

Likevel er det verktøyene for administrasjon som skal vinne tilhengere. Det at så mange allerede har slike Citrixverktøy for administrasjon av terminalservere vil gjøre det enkelt å gå videre med virtualisering.

Men Citrix ser at dette kommer til å ta tid. Derfor er en viktig egenskap med nye XenServer at både virtuelle og fysiske, det vil si ikke virtualiserte servere, kan administreres gjennom samme verktøy.

Sparer systemet

— Denne teknologien gjør at vi kan virtualisere alle PC-ene i en bedrift og kjøre dem i datasenteret. Her separerer vi operativsystemet fra applikasjonene og brukerne får en ytelse som den de hadde første dagen da de skrudde på PC-en. Samtidig er det veldig mye enklere å administrere alle applikasjonene i bedriften sentralt på denne måten i stedet for på et utall PC-er. Når vi kan separere både maskinvaren, operativsystemet og applikasjonene har vi det perfekte driftsmiljø, sier Austin.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.