Går fra buss til ferge - blir toppleder i Torghatten

Torghatten-konsernet har ansatt Jan Volsdal (48) som ny administrerende direktør. Volsdal tiltrer senest 1. oktober og kommer fra stillingen som administrerende direktør i busselskapet Nobina.

Jan Volsdal tiltrer i Torghatten senest 1. oktober og kommer fra stillingen som administrerende direktør i busselskapet Nobina.
Jan Volsdal tiltrer i Torghatten senest 1. oktober og kommer fra stillingen som administrerende direktør i busselskapet Nobina.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
29. mars 2023 - 12:32

Torghatten er et av Norges største transportkonsern til sjøs med en lang og stolt historie, som startet med et dampskip utenfor Brønnøysund i 1878.  

Totalt har Torghatten en årlig omsetning på rundt 3 milliarder kroner og rundt 1300 ansatte. Selskapet har hovedkontor i Brønnøysund og Trondheim, og Torghatten Nord, det største rederiet i konsernet, driftes fra Tromsø. 

Som toppsjef i busselskapet Nobina har Volsdal samarbeidet tett med blant andre Ruter i Oslo, hvor han har vært engasjert i å redusere utslippene og samtidig ivareta samfunnets behov for mobilitet og effektiv kollektivtrafikk. Volsdal har tidligere hatt lederstillinger i Posten, Bring og Ringnes, og er utdannet innen industriell økonomi ved NTNU.

I dag omfatter Torghatten-konsernet tre ferje- og hurtigbåtrederier som leverer kritisk infrastruktur for folk langs kysten: Torghatten Nord, Torghatten Midt og Bastø-Fosen. Torghatten drifter til sammen 43 ferjesamband med 67 ferjer, samt 15 hurtigbåtsamband med 17 hurtigbåter i Nordland, Troms og Finnmark, Trøndelag, Vestfold og Telemark, Viken og Vestland fylker. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.