KRAFT

Går for CO2-håndtering på Skogn

GÅR FOR CO2-HÅNDTERING: Industrikraft Midt-Norge vil ta investeringsbeslutning om gasskraftverk med CO2-rensing i 2008.
GÅR FOR CO2-HÅNDTERING: Industrikraft Midt-Norge vil ta investeringsbeslutning om gasskraftverk med CO2-rensing i 2008. Bilde: ESPEN LEIRSET
Jannicke Nilsen
1. nov. 2007 - 12:51

Industrikraft Midt-Norge (IMN) går inn for et gasskraftprosjekt som omfatter kombinert bruk av bioenergi for kraftproduksjon og CO 2-fjerning.

Selskapet har fra før konsesjon til gasskraftverket uten CO 2-håndtering.

På banen

IMN presenterte nylig planene for Olje- og energiminister Åslaug Haga.

- Uten perspektiver om en løsning på kraftkrisen i Midt-Norge, vil all industrisatsning i regionen være en uforsvarlig risikosport. Vi ønsker at myndighetene kommer på banen, sier konserndirektør Andreas Enger, Norske Skog i en pressemelding.

IMN sier de vil ta investeringsbeslutning i løpet av 2008, men legger ikke skjul på at regjeringen må komme med forsvarlige økonomiske rammer for gassforsyning og CO2-håndtering, før endelig investeringsbeslutning tas.

EU bestemmer

Spørsmålet er om EU vil godta statlig støtte til CO2-håndtering, eller om de vil definere slik støtte som subsidiering av energiproduksjon. Dette er ikke tillatt i henholdt EUs konkurranseregler.

EU jobber nå med nye retningslinjer for statstøtte til miljøprosjekter, hvor de blant annet ser på statlig støtte til CO2-håndtering.

Andreas Enger ble valgt til ny styreleder i IMN på ekstraordinær generalforsamling torsdag. Ellers består styret nå av Olav Norberg (Norske Skog), Torbjørn Skjerve (NTE), Leif Nordseth (Trondheim Energi) og Johan Chr. Hovland (Elkem).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.