Går for CO2-håndtering på Skogn

GÅR FOR CO2-HÅNDTERING: Industrikraft Midt-Norge vil ta investeringsbeslutning om gasskraftverk med CO2-rensing i 2008.
GÅR FOR CO2-HÅNDTERING: Industrikraft Midt-Norge vil ta investeringsbeslutning om gasskraftverk med CO2-rensing i 2008. (Bilde: ESPEN LEIRSET)
  • Kraft

Industrikraft Midt-Norge (IMN) går inn for et gasskraftprosjekt som omfatter kombinert bruk av bioenergi for kraftproduksjon og CO 2-fjerning.

Selskapet har fra før konsesjon til gasskraftverket uten CO 2-håndtering.

På banen

IMN presenterte nylig planene for Olje- og energiminister Åslaug Haga.

- Uten perspektiver om en løsning på kraftkrisen i Midt-Norge, vil all industrisatsning i regionen være en uforsvarlig risikosport. Vi ønsker at myndighetene kommer på banen, sier konserndirektør Andreas Enger, Norske Skog i en pressemelding.

IMN sier de vil ta investeringsbeslutning i løpet av 2008, men legger ikke skjul på at regjeringen må komme med forsvarlige økonomiske rammer for gassforsyning og CO2-håndtering, før endelig investeringsbeslutning tas.

EU bestemmer

Spørsmålet er om EU vil godta statlig støtte til CO2-håndtering, eller om de vil definere slik støtte som subsidiering av energiproduksjon. Dette er ikke tillatt i henholdt EUs konkurranseregler.

EU jobber nå med nye retningslinjer for statstøtte til miljøprosjekter, hvor de blant annet ser på statlig støtte til CO2-håndtering.

Andreas Enger ble valgt til ny styreleder i IMN på ekstraordinær generalforsamling torsdag. Ellers består styret nå av Olav Norberg (Norske Skog), Torbjørn Skjerve (NTE), Leif Nordseth (Trondheim Energi) og Johan Chr. Hovland (Elkem).

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå