PRODUKSJON

Går det på dunken?

Finn Halvorsen
25. sep. 2002 - 07:30

Etter første dag på Industridagene i Norges Varemesses nye storstue på Lillestrøm sitter vi igjen med både positive og negative inntrykk. Det er en absolutt imponerende og bredspektret presentasjon av utstyr og industriverktøy som møter de besøkende på Lillestrøm, selv om store aktører som Siemens og ABB bare deltok med en liten del av sin virksomhet.

Prosjektleder Per E. Wessel sier han er fornøyd med første dags publikumsoppslutning. Vårt inntrykk var likevel at det var svært glissent.

Glissent, eller rettere sagt tomt, var det på første dags seminar, hvor NTNU og Norges forskningsråd hadde gått sammen om konferansen Produktivitet i norsk industri. Denne måtte avlyses på grunn av manglende påmelding. Det samme gjelder også Sveisedagene, som ved forrige korsvei samlet over 100 deltagere.



Improvisert debatt

Per E. Wessel innrømmer at dette ikke er noen fordel for Industridagene som arrangement. -Det er et klart sykdomstegn. Vi er likevel mer opptatt av å finne årsakene og bidra til å belyse situasjonen og eventuelt finne veier ut av uføret. Vi arrangerer derfor på messens andre dag i samarbeid med TBL topper fra næringsliv, FoU, regjering, næringspolitikk og fagforeninger til en industripolitisk paneldebatt ledet av Lars-Jacob Krogh, sier Wessel.

Er mer omfattende skatte- og avgiftsmessige grep det riktige svaret? Kan virkemiddelapparatet forenkles og forbedres? Kan man tenke seg å bruke oljepenger for å stimulere til målrettet FoU- og industriutvikling? Eller bør det gjøres andre grep for å skape innovasjon og nyskaping? Dette er noen av spørsmålene som tas opp.



Nye utfordringer

Uansett hvordan det går med norsk industri og Industridagene videre, vil Per E. Wessel ved neste korsvei ikke være med. Han overlater nå, som han selv sier, roret til yngre og friskere krefter. Han skal heretter konsentrere seg om å markedsføre Varemessens nye lokaler overfor internasjonale kongresser og kjedemesser. Dette skjer i samarbeid med Oslo Promotion og kongressnæringen i Oslo.

- Vårt viktigste verktøy i dette arbeidet er den internasjonale messen EIBTM i mai hvert år. I tillegg blir det nok noen flere reisedøgn enn tidligere, sier Wessel.

-Har dere så langt kapret nye storarrangementer?

-Det er alltid lange beslutningsprosesser i dette markedet. Men Rehab International er på plass for neste år, og vi jobber også konkret med flere store medisinske kongresser. Det arbeidet som er gjort så langt med utgangspunkt i våre nye lokaler, har generelt ført til et økende antall forespørsler fra potensielle kunder, sier Wessel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.