OLJE OG GASS

Går av på dagen

Mona Strande
7. okt. 2008 - 12:50

Med seg på lasset tar han konserndirektør for prosjekter, Morten Ruud.

Årsaken er at granskingen av Hydros Libya-skandale viser at toppene visste mer om de tvilsomme avtalene enn tidligere antatt.

Granskingsrapporten påpeker at Norsk Hydro ikke orienterte Statoil om problematiske forhold i forbindelse med en gjennomgang (due diligence) av selskapenes virksomhet før fusjonen. Både Torvund og Ruud kom fra Hydro før fusjonen i 2006.

Tredje mann ut

- Det er enighet med Tore Torvund og Morten Ruud om at de går ut av sine posisjoner i konsernledelsen. Selskapet vil sammen med Torvund og Ruud definere fremtidige arbeidsoppgaver for dem i StatoilHydro, heter det i en pressemelding fra StatoilHydro.

Øystein Michelsen er konstituert som konserndirektør for Undersøkelse og Produksjon Norge, og Helga Nes som konserndirektør for prosjekter.

Anders Kullerud, leder av konsernstaben for integritet og samfunnsansvar, har selv bedt om å gå over i en annen rolle i StatoilHydro etter at granskingsresultatene ble lagt frem i dag.

Ikke bare Libya

Det er det norske advokatfirmaet Simonsen DA og det amerikanske advokatfirmaet Sidley Austin LLP som har stått for den eksterne granskingen, som har omfattet forhold med høy risiko for korrupsjon knyttet til tidligere Hydro Olje og Energis virksomhet i 33 land. Granskingsrapporten ble overlevert Økokrim i dag, samtidig som Norsk Hydro ASA overleverte sin egen granskingsrapport. StatoilHydros rapport overleveres også det amerikanske justisdepartementet og det amerikanske kredittilsynet.

Granskingsutvalget har gjennomgått mer enn 1,4 millioner dokumeter, og intervjuet og mottatt informasjon fra 76 vitner. Regnskapene er også gjennomgått med lupe.

I tilllegg til fem ulike forhold knyttet til Hydro Olje og Energis virksomhet i Libya, omtaler rapporten enkelte forhold i Kurdistan og Angola.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.