DATATELE

Går av etter korrupsjonskandale

KORT BESØK: Klaus Kleinfelt ble konsernsjef i Siemens AG i kun to år.
KORT BESØK: Klaus Kleinfelt ble konsernsjef i Siemens AG i kun to år. Bilde: Siemens AG
Trond Heggelund
26. apr. 2007 - 13:01

Korrupsjonsskandalen i det internasjonale Siemens-konsernet ser ut til å ha ingen ende. De ansvarlige i gigantkonsernet blir nå byttet ut i rekordfart.

Bakgrunnen for at Klaus Kleinfeld har trukket seg er at styret frykter at han skal kunne bli ytterligere dratt inn i korrupsjonsskandalen.

Livredde for mer bråk

– De er livredde for at den amerikanske børsinspeksjonen SEC skal grave fram noe, skriver Der Spiegel, som siterer kilder i konsenledelsen til Siemens AG.

Den offisielle versjonen er at konsernsjefen orienterte styret onsdag at han ikke stiller til disposisjon når forlengelse av kontrakten hans skal vurderes 1. oktober.

Intens etterforskning

"Kleinfeld tar denne beslutningen basert på den pågående diskusjonen om å utsette forlengelsen av hans arbeidskontrakt", heter det i en norsk pressemelding som ble sendt ut i dag.

I meldingen står det også at "Siemens har betydelig forretningsmessig fremgang å vise til, men står samtidig i senter for en intens korrupsjonsetterforskning".

- I slike tider må det ikke herske tvil om ledelsen av selskapet. Jeg har derfor besluttet ikke å stille meg til disposisjon for en forlengelse av min arbeidsavtale, sier Kleinfeld .

Hodejakten i gang

Siemens AG har allerede startet jakten på etterfølgeren til Kleinfeld.

Flere tyske medier melder i dag at styremedlem Josef Ackermann fra Deutsche Bank skal i sakens anledning ha kontaktet Wolfgang Reitzle, som i dag er sjef for AGAs morselskap Linde.

I pressemeldinger fra Siemens i Tyskland og Norge står det ingen ting om at konsernet allerede er på jakt etter en ny toppsjef. Det eneste er at Klaus Kleinfeld ikke er Siemens-sjef etter 1. oktober 2007.

Ned av pidestallen

I forrige uke var det definitivt slutt i Siemens AGs for deres mektige styreforman Heinrich von Pierer .

Mannen som i en årrekke ledet Siemens-konsernet anses å være en av arkitektene bak den omfattende korrupsjonen.

von Pierer ble lynraskt erstattet av Gerhard Cromme fra ThyssenKrupp.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.