ARKIVNYHETER

Gangbru over 20 spor på Oslo S

Hvis det ikke oppstår komplikasjoner under den videre behandlingen av saken, vil gangbrua over sporene på Oslo S stå ferdig innen utgangen av neste år. (Ill.: L2 Arkitekter)
Hvis det ikke oppstår komplikasjoner under den videre behandlingen av saken, vil gangbrua over sporene på Oslo S stå ferdig innen utgangen av neste år. (Ill.: L2 Arkitekter)
10. apr. 2008 - 07:48

Utlysningen er gjort med forbehold om politisk godkjennelse. Bystyret har det siste ordet, men før saken kommer så langt, kan mange instanser uttale seg. Planen er ute på høring nå. Fristen for å komme med innsigelser er satt til 18. april.

Bjørvika infrastruktur er byggherre. Hensikten med brua er å etablere en enkel forbindelse mellom Grønland og bebyggelsen som holder på å reise seg i Bjørvika.

Brua er tegnet av arkitektfirmaet L2 Arkitekter. Den vil bli svært godt synlig, og må derfor tåle å bli sett. Hvis den blir realisert, vil den skille seg markert fra A 4-brua som fører riksveg 4 over jernbanesporene vel 100 meter lengre vest.

Over gangbanen skal det ligge et stålfagverk med triangelformet tverrsnitt. Fra dette går det stag som gangbanen henger i. De to lengste spennene blir 67 meter lange. Bredden på gangbanen vil variere mellom 5 og 7 meter.

Brua vil koste et sted mellom 50 og 100 millioner kroner. Utgiftene dekkes av utbyggerne i Bjørvika. Hvis det går som byggherren håper, står brua klar til bruk innen utgangen av neste år.

Fra gangbanen er det planlagt ikke mindre enn 10 ramper ned til plattformene på Oslo S. Når de kan stå ferdig er mer usikkert. De skal finansieres av Jernbaneverket, og foreløpig er det ikke satt av penger til dem på noe budsjett.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.