NYHETER

Gangbru i Jørpeland på totalentreprise

Strand kommune i Rogaland ber om pris på en 120 meter lang gangbru i Jørpeland. I oppdraget inngår både prosjektering og bygging. Anbudsfristen går ut 5. mai.

10. apr. 2015 - 11:38

Brua skal knytte Jørpelandsholmen til fastlandet. Utlysningen er gjort med forbehold om at finansieringen går i orden.

Jørpelandsholmen er ubebodd, og den har heller ikke vært mye brukt til rekreasjon, til tross for kort avstand til Jørpeland, kommunesentret i Strand. Det blir det nå en forandring på.

Entreprenørene som skal prosjektere brua får relativt frie tøyler, men noen krav står fast: Gangbanen må være 2,5 meter bred, seilingsløpet under brua må være 4,5 meter høyt over en bredde på 12 meter, og levetiden må være minst 100 år. Innen 1. juli neste år må brua være klar til bruk.

I forbindelse med brubyggingen blir også forholdene lagt til rette for dem som tar seg over til Jørpelandsholmen til fots. En turveg som går rundt hele øya ble lyst ut på anbud i fjor. Kontrakten til en verdi av rundt tre millioner kroner gikk til den lokale entreprenøren Magnar Ur, som avslutter arbeidet om kort tid.

Ryfylke Fritidsråd og Strand kommune er byggherre for turvegen. Detaljprosjekterringen er utført av SK Langeland fra Jørpeland.

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.