ARKIVNYHETER

Gammel og ny bydel forenet med Nordenga bru

Statens vegvesenStatens vegvesen
29. aug. 2011 - 10:43
Vis mer

Nordenga bru strekker seg over sporområdet på Oslo S og binder sammen Bjørvika og Grønland (Schweigaardsgate), nye og gamle Oslo. Forbindelsen markerer en ny milepæl i E18 Bjørvikaprosjektet. Det kan se ut som om arkitekt Birger Heyerdahl har latt seg inspirere av Ishavskatedralen i Tromsø med det spisse og høye fagverket på midten av brua.



Løft for lokalt mangfold og miljø

Artisten Haddy N`ije åpnet showet for de 400-500 fremmøtte med låta “Shout sister shout” som er fra hennes nyeste album. Da samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa gikk på scenen sa hun blant annet at dette var et løft for lokalt mangfold og miljø. Hun resiterte også noen strofer fra Lars Saabye Christensens dikt “Broer”, her ved en av dem:



Broene går ikke én vei

Broene begynner på hver sin side

Slik ble de bygget:

To vakre spenn

som møtes på midten



Eller:

to hender

i en konkret hilsen



Forrykende show

Etter at samferdselsministeren hadde skåret båndet over med kniv, en kopi av en kniv fra middelalderen som er funnet i forbindelse med utgravingene Bjørvika , ble vi vitne til et forrykende show: Her var cross-syklister, skatere og dansere som inntok store deler av brua som scene. Showet ble akkompagnert av en miksversjon av låta “Party Rock Anthem” av gruppa LMFAO – en låt hvor det er vanskelig å la dansefoten så stille!



Nærmere 100 skoleelever fra Vahl, Tøyen og Gamlebyen deltok også i markeringen og fikk boller, saft og is og bar vimpler – nærmere 17.mai stemning er det vanskelig å komme.



- Jeg synes det var veldig koselig og få være med på å åpne en så vakker bru. Og så var det veldig godt med is og saft, sa 11-årige Meelad fra Mottaks-klassen på Tøyen.



Arrangementet ble avsluttet med en folkevandring på brua samtidig som Kampen Janitsjar spilte “Sing as we go” og “Alt for Norge”.



Åpnes for biltrafikk tirsdag 30. august

Etter arrangementets slutt var det fritt fram for syklister og fotgjengere over den nye brua. Tirsdag 30. august kan bilførere også bruke den nye forbindelsen mellom Bjørvika og Schweigaardsgate på Grønland.



Hva skjer videre i E18 Bjørvikaprosjektet?

Det gjenstår et omfattende og utfordrende arbeid med å utforme de nye bygatene. Dette er andre etappe i prosjektet og skal gjøres over de neste fire årene, frem til 2015. I løpet av høsten begynner det møysommelige arbeidet med å rive Bispelokket bit for bit. Da flyttes deler av trafikken fra Nylandsbrua/Nylandsveien og over til Nordenga bru. Så starter arbeidet med den nye hovedgata Dronning Eufemias gate, Kong Håkon 5.s gate og Langkaigata.

På “Åpen dag” søndag 28.august kan du også få høre mer om det nye gatenettet og om byutviklingen i Bjørvika. For mer informasjon, se Åpen dag

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.