NETTARKIV

Gamle ideer blir som nye

Abelia mener at penger som elevene sparer ved å få læremidler levert over Internett, kan brukes til å betale for datamaskiner. Sammen med staten og fylkeskommunene skal dette finansiere IKT-satsingen. Abelia understreker at elevenes bidrag ikke bør være mer enn 1.500 kroner per år.

Digitale skiller

- Alternativet til at alle elever i videregående skole har datamaskin er ikke at ingen har det, sier Chaffey. Alternativet ser vi allerede: foreldre, skoler eller fylker som har råd og vilje sørger for at noen elever har egne datamaskiner. Andre har ingen tilgang, eller er henvist til å dele på noen få maskiner. Å digitalisere norsk videregående skole er derfor et tiltak for å redusere digitale skiller i utdanningen.

- Abelia er kritisk til måten det investeres til IKT i norsk skole i dag. Innkjøpene er ukoordinerte og usystematiske. Resultatet er verken bra for elevene eller bransjen, mener Chaffey.

Gammelt nytt

Den norske dataforenings faggruppe for IT og utdanning fra 1997 til 2000 foreslo for flere år siden at det ble bevilget penger til bærbare PC-er for trådløst nettverkstilkobling til alle elever i skolen, en gang i grunnskolen og en gang i videregående.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.