DATATELE

Game over for TeliaSonera-sjef

VIL HA NY LEDELSE: Anders Igel kom inn som sjef i forbindelse med sammenslåingen av svenske Telia og finske Sonera i 2002. Nå har styret fått nok av ham.
VIL HA NY LEDELSE: Anders Igel kom inn som sjef i forbindelse med sammenslåingen av svenske Telia og finske Sonera i 2002. Nå har styret fått nok av ham. Bilde: Trond Heggelund
Trond Heggelund
12. juni 2007 - 15:33

Anders Igel skal være i stillingen ut juli, mens de jakter etter ny konsernsjef.

Les hva TeliaSonera selv skriver om dette.

Mens Telenor har satset i jomfruelige markeder har TeliaSonera og Igel prøvd å utvide virksomheten i allerede etablerte markeder, noe som ikke vært noen suksess.

Vil ha flere kontrakter

- Vi trenger et mer visjonært lederskap som kan øke farten på vår utvilkling, sa TeliaSoneras styreleder Tom von Weymarn på en telefonkonferanse med presse og børsanalytikere i dag.

von Weymarn sa at han ikke har vært fornøyd med hvordan Anders Igel har drevet TeliaSonera.

Kritiserte Igel for feil

Han etterlyste et mer visjonært lederskap hos den nye TeliaSonera-lederen.

von Weymarn vil ha mer vekst, samt en annen og mer motiverende lederstil. Uttalelsen er direkte kritikk av hva Anders Igel har gjort galt.

Slått av Telenor

Styreformannen er klar over at den tidligere fusjonspartneren, Telenor, for lengst har gått forbi TeliaSonera i omsetning.

I fjor hadde Telenor en omsetning på 91 milliarder kroner, mens TeliaSonera hadde til sammenligning 79 milliarder norske kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.